Michael Bay sikerrel hozta vissza a köztudatba az 1980-as évek egyik legnagyobb őrületét, a Transformers-t. Az eddig két részben elénk tálalt popcorn mozi bugyuta és sekélyes ugyan, de vászonra varázsolt mindent, ami a sikerhez kell. Villanó mellek, potyogó poénok, akció és a semmiből újra feltámadt amerikai izomautók, háttérben némi zászlólobogásos világmegmentéssel.

Zabálja a nép, és beindítja a fantáziát, világszerte bukkannak fel a saját építésű Autobotok és Álcák.

Két friss videó is kering a témához köthetően, és hiába különböznek minden szemszögből, mindkettő megéri a megtekintés perceit.

Az első egy orosz srác Alex Semenov műve. Transformers ihlette rövidfilmet készített, ami garantáltan elismerést vált ki. Mert profi munka, kellő iróniával fűszerezett amatőr hangulattal. Két órás forgatással és egy hónapig tartó utómunkával hozta össze, hogy két mobiltelefon mellett egy szakadt Lada 2106 is Autobottá váljon és halálba kergesse szakadt papucsos, bringás ellenfelét. Már szinte minden oldalon ott van a videó, nem csodálkoznék, ha munkaügyben erősen csörögne Alex telefonja.
 

Transformers from repey815 on Vimeo.


A második már az Egyesült Államokból érkezett, és itt ne keressünk digitális trükköket, speciális effekteket, amit látunk az a valóság!


Az ismeretlen “művész” teljesen azonosulni akart kedvenceivel, ezért olyan kosztümöt szerkesztett, amivel tényleg pillanatok alatt guruló négykerekűvé tud avanzsálni, majd felállva pár mozdulattal mint két lábon járó Autobot gyűjti be az elismerő tapsvihart. 

Aki nem elégszik meg ennyi robottal mára, ezen a linken talál még bőséggel.