Rossz szülői döntés egy 2006-os BMW M5 vásárlása a 19 éves friss jogsival villogó csemetének. 507 lóerő bárkit meglephet, nem egy pelyhes állú suhancot. Aki ráadásul a 40 km/h-s zónában döntött úgy, lepadlózza a bajor sportgépet, és egészen 140 km/h-ig tolta, járókelők között.

A Vladimir Rigenco névre hallgató kanadai ifjú mindezek után úgy döntött internetes fórumon osztja meg ez irányú tapasztalatait. Ami a várt siker helyett szigorú dorgálást aratott, főképp Vladimir utólagos mentegetőzése miatt, amiben kifejtette, hogy ő bizony egy óvatos sofőr, és csak akkor próbál ki ilyesmit, amikor úgy látja biztonságos…

Az interneten tett kijelentéseknek pedig súlya van, az egyik fórumtag a rendőrséghez fordult az üggyel, bizonyítékként a hozzászólásokat “lobogtatva”.  A biztosurak pedig nem ültek a babérjaikon, 1.000 dolláros bírsággal és fél éves vezetéstől való eltiltással jutalmazták a mutatványt.

A kanadaiak érdekében reméljük, benő Vladimir feje lágya, és tanul az esetből. (Bár halkan jegyzem meg, amikor 300 lóerő fölötti autók tulajdonosai oktatnak ki a gyorshajtásról – mint ahogy ezen a fórumon történt-, az több mint álszent dolog. Márkától függetlenül, alig akad olyan aki ne csinált volna ilyen ostobaságot, csak volt annyi sütnivalója, hogy nem kürtölte világgá. Száguldozni lehet, és ezer helyen megírták már: Versenypályán! Aki erős autót vesz, ne legyen macskajancsi, járjon pályanapra, és ott mutassa meg, hogy mekkora Schumacher verő!)