Július negyedike nem a Függetlenség napja miatt lesz emlékezetes egy Audi A6 tulajdonosának. Hanem azon oknál fogva is, hogy ekkor fújták meg verdáját. Az eset Budapesten a VIII. Kerületi Lőrinc Pap téri parkolóban történt, a körülményeket legjobban az elkövetőkről készült videó szemlélteti.


“A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a videón látható férfiakat felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 236-2800/ 53-206 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 “Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.”

Hüledezhetünk, hogy mekkora mocskok az autótolvajok, de ez az eset csak a rögzítés miatt kirívó. Számtalan autó tűnik el így nap mint nap, nemrég baráti körömből loptak el így egy Volkswagen Golfot, szintúgy a nappali órákban, a panel elől, ráadásul úgy, hogy a tulaj épp az erkélyen molyolt és látta az elkövetőt, miközben olajra lép a nagy nehezen vásárolt géppel. Hozzá kell tenni, hogy nem egy járókelő bandukolt a környéken. Persze nem várhatjuk el, hogy a harmadikon lakó Gizi néni önfeláldozó módon a motorházra veti magát, és járókeretével ártalmatlanítja a  gaz tolvajt. Tudjuk a rendőrség nem posztolhat minden autó mellett, de ha lentebb tekerjük a közönypotmétert, és legalább környezetünkre, szomszédainkra odafigyelünk,  kevesebb autó hűlt helye felett fog siránkozni a pórul járt tulajdonos. Vagy naiv vagyok?

forrás: Police.hu