Törökország, valahol, de a helyszín tökmindegy. Tökös gyerekek mindenhol vannak, nálunk is. Akad itt is illegális gyorsulás, gumifüstölős pörgéssel, és önjelölt kaszkadőrökkel.

Jelen esetben is az volt a baj, hogy alul sok vér volt, a fejben meg kevés. Nagyszerű dolog körbe-körbe forogva gumit füstölni, de csak kordonok mögött, szervezett rendezett rendezvényen, ahol pár elvetemült sajtós fotóson kívül mást nem engednek a gépek közelébe.

Az emberekben valahogy mégis ott van, hogy vonzódnak a száguldó autókhoz, akár lepkék a 40 wattos Tungsram égőhöz. A “fogjuk meg a raliautót” játékot sokan kedvelik, itt is főképp egy jó fotóért kockáztatnak a merész nézők. Aztán csodálkoznak, ha a külső íven állva jól hallható reccsenéssel combcsontjukat töri az ívről lesodródó raliautó.


Ez a török rendezvény is hasonló lepkékkel volt tele, már csak azt a költői kérdést tehetjük fel, hogy ki volt a nagyobb hibás?

Az autós, aki zsúfolt tömeg közepén játszotta a telepi vagányt, vagy a lepkeagyú bámészkodó, aki láthatóan nem érezte a kellő távolságot. Bárhogy is, ezért kell az ilyen spontán mókákat elkerülni, mert könnyen belőlünk lehet a hét legnézettebb videója a Youtube-on.