A legnagyobb zenészeket megeszi a rock ‘n roll. Felemelkednek, és Ikarus módjára égnek el. Nem így a “lassúkezű” Eric Clapton, aki talicskányi kokaint szívott fel, és úgy ivott mint a kefekötő, miközben zseniális gitárszólamok peregtek ki az ujjai alól.

Túlélt minden tragédiát, többek közt Ferrarival elszenvedett balesetét is, mire élete megtalálta a nyugvópontot. Az elismert művész jó kapcsolatot ápol az olasz gyárral, külön koncertet is adott 2002-ben, ahol csak a márka dolgozói voltak jelen. Többek között ő is kipróbálhatta a 458 Italia-t. Ami elnyerte ugyan a tetszését, de a hangjával volt egy pici probléma. Mert kinek másnak lenne ehhez hozzáértő füle, ha nem egy gitárhősnek?

Clapton szerint sovány hangzást ad a V8-as. Elmondása szerint az igazi dög csak az Enzo által is istenített klasszikus V12-es felállással csalogatható elő. Szerencsére a Ferrari ma is gyárt ilyen egységet, ez szolgál az 599 Fiorano-ban is. Szavaira felfigyeltek Maranellóban, és úgy döntöttek, valóra váltják Clapton elképzelését, és a gyártási széria kifutása után elővesznek pár jó nagy cipőkanalat, és nagyobb szívet gyömöszölnek a legújabb Ferrariba.

Igazi csemegének ígérkezik az “Eric Clapton Edition”, hiszen így 620 lóerővel sáfárkodhat a világhírű gitáros, plusz élvezheti az általa hiányolt 12 tagú zenekar játékát. Reméljük ha kerékre áll az elképzelés legalább videón mi is hallgathatjuk a koncertet.