Válaszolj helyesen három kérdésre és nyerj bérletet a Hegyaljára!

A játék részletei
Nyeremény: 6 db 1 fő részére szóló Hegyalja fesztivál bérlet
Időtartam: július 5-11.

Ákostól a Roots Manuváig

Elkezdtük számolni az idei, júliusi Hegyalja előadóit, 200-nál untuk untuk meg… Még akkor is gondban lennénk, ha csak a stílusokat kéne összeszedni. Roots Manuvától az Epicáig, hip-hoptól a szimfonikus rock-ig: a tokaji feszt kényezteti a zenerajongókat. Hab a tortán: a júliusi négy nap arra is jó lesz, hogy a teljes hazai kínálatot végignézhesd. Mi még egy finn csemegét ajánlunk itt az elején: a Disco Ensemble-t.

A tokaji feszt legnagyobb durranása idén sokaknak a Groove Armada koncertje lesz. A londoni duó először ad Magyarországon teljes felállásban egész estét betöltő, nagyszínpadi koncertet. De ott lesz a Roots Manuva, akit a londoni Times egyszerűen csak a “városi Anglia hangja”-ként emleget. A kötelező pohár tokaji bor mellé pedig a nu-jazz-t játszó The Herbaliser rafinált hangzásvilága lehet izgalmas főfogás.

Nyerj fesztiválbérletet! 1
Nyerj fesztiválbérletet! 2

Nyerj fesztiválbérletet!

Nyerj fesztiválbérletet!

Nyerj fesztiválbérletet! 15
Nyerj fesztiválbérletet! 16
Nyerj fesztiválbérletet! 17
Nyerj fesztiválbérletet! 18
Nyerj fesztiválbérletet! 19
Nyerj fesztiválbérletet! 20
Válaszolj 3 egyszerű kérdésre és nyerj bérletet a Hegyalja Fesztiválra!
Nyerj fesztiválbérletet! 22
Nyerj fesztiválbérletet! 23
Nyerj fesztiválbérletet! 24
Nyerj fesztiválbérletet! 25
Nyerj fesztiválbérletet! 26
Fotó megosztása:
Nyerj fesztiválbérletet! 27 A 11. Hegyalja Fesztiválon persze a gitárzenék szerelmesei is megtalálják a számításukat: egy élő legenda, Lemmy Kilmister és a Motörhead idén Tokajban ünnepli a 35. születésnapját.

Tavaly júliusban is már elektro felhők gyülekezéséről számolhattunk be Tokaj felett: idén sem lesz ez másképp, a Groove Armadán és a The Herbaliseren túl a londoni nagyágyú, Roots Manuva is Tokajba látogat. Vele utoljára az aktuális Nightmares on Wax albumon találkozhattunk, de benne volt nyakig a The Herbaliser Take London albumában is. Roots Manuva az, akinek tökéletes érzéke van lágy és a kemény váltogatásához, így nem csak egy-egy dalában van lüktetés, de koncertjei is a hullámzásról szólnak és igazi közös vibrálás felé mutatnak.

Nyerj fesztiválbérletet! 28


A hiphop egyik legendás alakjához egy másik legendás alak is csatlakozik idén Londonból, ő Goldie, aki MC Justice-szal súlyosbítva érkezik. Goldie Inner city life című slágerének már több mint 10 éve is örültünk a Trainspottingban, a 2000-es években pedig a drum n bass meghatározó figurájává vált – legújabb anyaga, a Memoirs of an Afterlife 2009-ben jött ki, így egész friss koncerttel készül a Hegyaljára is. A törtütemes vonalat Krafty Kuts erősíti még a Hegyalján.

Utoljára Kispál, először The Kolin

Dániától csak kicsit haladunk délnek és Berlinbe érkezünk: itt tanyázik jelenleg a magyar Ektomorf együttes, akik szintén a metál felhozatalt erősítik a júliusi tokaji összejövetelen. Ritkán látni olyan klassz metál-közösséget, ami egy-egy Ektomorf koncertre gyűlik össze – legyen akár éjjel 1 óra, vagy délután 4.

A hazai keménygitáros vonalból az Insane, a Neck Sprain és az Idoru idén sem marad távol a feszt-től. A dallamosabb rock kedvelői az Isten háta mögött koncertet élvezik majd, Pálinkás Tamás frontember ének-technikája a hazai stoner bandák között is különleges. A Roadnak, Subscribe-nak szinte bérelt helye van Tokajban.

Más stílus, de hasonlóképp új világok ajtaján kopogtat a Colorstar is. Ha őket említjük, akkor a NEO-t is kellemes kötelességünk – ezt a két koncertet kár kihagyni annak, aki egy-egy önfeledt másfél órát táncolással töltene.

Bérelt hely jár a magyar zene meghatározó bandáinak is: a Hegyalja az egyik búcsúalkalom, hogy a Kispál és Borzot még egyszer, utoljára egyben megnézd; a Quimby esetében viszont nem kell ettől tartani, a hangkavalkád simán emlékezetes lesz. Ákos új albummal és dalokkal érkezik az idei Hegyaljára. Az pedig egyértelmű, hogy idén sem lesz Hegyalja Tankcsapda nélkül.

Csemegének a tavaszi két új albumát Tokajba hozó Belga együttest ajánljuk, de jó szívvel javasoljuk a virtuóz Barabás Lőrinc Eklektricet (tavaly Tokajban szelet vetettek, vihart arattak) és a nagyszerű Irie Maffiát is. Az idei feltörekvő tehetség a The Kolin lesz a Hegyalján – kíváncsiak leszünk.
Különlegességnek pedig a Goulash Exoticát és a Zubolyt ajánljuk.
Nyerj fesztiválbérletet! 29 A 16.800 Ft-os bérlet július 11-ig érhető el (utána drágul egy picit), és a legjobb, hogy a kempinghelyedet is tartalmazza.

Program, jegyek: www.hegyaljafesztival.hu
www.facebook.com/hegyaljafesztival

Vonattal féláron Hegyaljára, M3-on pedig két és fél óra alatt

Ha nincs diákod, akkor is féláron utazhatsz vonattal a Hegyaljára. Magyarország bármelyik vasútállomásán kérj 50%-os alkalmi menettérti kedvezményes jegyet, és irány Tokaj.

De autóval is egyszerű: Budapesttől az M3-ason majdnem Tokajig elérsz – és már azon veszed észre magad, hogy egyik koncertből a másikba csöppensz. Ha tehetitek, egy autóval gyertek többen együtt!