Nem nagyon szoktunk hazai celebautókról megemlékezni, de egy most kapott közlemény meglepett minket.  Míg amerikai megfelelője Jay Leno a szupergyors autók megszállottja, Fábry Sándor visszafogottabb, egy Subaru Forestert hajt. Most vette át új autóját, ennek kapcsán az importőr beszélgetett vele.

Az interjút vágatlanul közöljük:
Úgy hírlik Önről, hogy vonzódik az újdonságokhoz.

Úgy van. Ez a Forester például a világ első dízeles boxermotoros autója, és ez nagyon tetszik benne.

Már előzőleg is Foresterrel járt. Ezek szerint nem véletlen a választás?

Mivel jár Fábry Sándor? 1
Mivel jár Fábry Sándor? 2

Mivel jár Fábry Sándor?

Mivel jár Fábry Sándor?

Mivel jár Fábry Sándor? 6
Mivel jár Fábry Sándor? 7
Mivel jár Fábry Sándor? 8
Fotó megosztása:
Mivel jár Fábry Sándor? 9


Szerintem a Subarut nem véletlenül mondják az egyik legjobb japán márkának, nekem pedig különös okom is van rá, hogy szeressem. Ötven-száz fellépésem van egy évben az ország lekülönbözőbb részeiben, így legalább ötvenezer kilométert megyek évente. Autóval utazom, és zömében magam vezetek, mert akkor nem kell senkihez igazodni. Amióta show-muki lettem, rengeteg autóm volt már, de eddig ez az, ami a legközelebb áll hozzám. Jó minőségű, nagyon megbízható, és kifejezetten egyedi a megjelenése.

Az országjáró turnékon és a városi közlekedésen kívül hol tudja még kihasználnia Forester képességeit?

Elég sokat járok vízitúrázni, és ehhez sok holmi kell, amiket ráadásul le kell vinni a vízpartra, ahol nincs aszfalt. De ugyanez a helyzet, amikor a lovassporthoz szükséges felszereléseket kell eljuttatni valahová ? ilyenkor is nagyon praktikus a Forester. A szimmetrikus összkerékhajtás kivételes stabilitást és mindig nagy biztonságot ad, különösen akkor, amikor leesik a hó, és látom, ahogy a többi autó csúszkál az úton. Ráadásul a Forester szolid autó. Használtam régebben egy drága kabriót, és mindig szabadkoznom kellett a benzinkútnál, hogy nem az enyém… Ez viszont úgy elegáns, hogy közben mégsem hivalkodó, emellett pedig komfortos, kényelmes. Az előző Forestert is nagyon szerettem, mert semmiféle problémám nem volt vele.

És milyen érzés ezzel autózni?

Mivel jár Fábry Sándor? 10


A sportos jellege nagyon közel áll hozzám, úgyhogy kifejezettem élvezem a vezetését. Általában nem hajtok gyorsan, bár bevallom, volt már pár csekkem, amit be is fizettem. A Forestben azt is szeretem, hogy nem ormótlan, nem nagy, nem agresszív. A ?vállalkozó? szó jelentése ma igen sokrétű Magyarországon, de ez a kocsi a jobbik értelmét tükrözi. Ahogy mondtam, sokat járom a vidéket, de ebben az autóban nem gondolják, hogy na, megjött az agyát játszó menő Pestről, aztán csikorognak a radiálok és megy a vászontető le-föl…

Ráadásul nem is Pesten lakik.

Nem bizony, hanem Leányfalun, de minden nap bejövök a városba, van úgy, hogy kétszer is. Mindig mondom a Palik Lacinak, hogy nem Dakarra kell menni, hanem be kell jönni a Szentendrein, vagy végigzötyögni a Budafoki úton. De ez nem gond, mert a Forester egy kicsit magasabb építésű, ami még azért is jó, mert messzebbre látok belőle, mint a többi kocsiból, és a fellépések utáni hosszú utazások végén is kifejezetten kényelmes abból a magas ülésből lehömbölödni. Ráadásul fantasztikus vele a parkolás! A szervót úgy ki lehet tekerni, hogy a múltkor egy belvárosi beállásnál magam is meglepődtem. Mondjuk hátul egy kicsit segített a vonóhorog… Persze ez csak vicc volt, de a lényeg, hogy a Forester nagyon jól eltalált darab.