A brünni pályán Lamborghini kupa megmérettetése folyt, a Lamborghini Blancpain Super Trofeo versenysorozata sajnálatos apropóval keltette fel a sajtó figyelmét. A Gallardo LP 560-4 elég komoly vas, szép sebességet lehet elérni vele, és ha elszabadul, akkor csak az ima marad, hogy elkerülje a betonfalat. Giorgio Bartocci-t nem fogadták kegyeikbe az égiek, a célegyenesben megcsúszva telibe kapta a bokszutca betonfalát, amiről az autó komoly sérülésekkel lepattanva csúszott tovább, és lángra kapva állt meg a pálya aszfaltján.

Ami ezután történt olyasmi, amitől hideg verejték fut végig az ember hátán…Semmi! A pálya személyzete olyan szintű hozzá nemértésről, és tehetetlenségről tett tanúbizonyságot, amit már büntetni kellene. Bedöglött poroltókkal vacakolnak, nem mint szakember, hanem mint egyszerűen ember vizsgáznak nullára.

Senki sem törődik a sofőr kiszabadításával, csak értetlenül fújják a hatalmas lángokat, meg az aszfaltot, a Lamborghinitől 3 méterre, aminek köze sincs a menekítés biztosításához.  Közel egy perc telik el, amíg Bartocci csapattársai a helyszínre érkezve végre közel merészkednek, és feltépve a roncsot kiszabadítják az eszméletlen pilótát. Elképesztő, hogy mindezt egy versenyzőnek és egy ingujjban odafutó csapattagnak kell megtennie.Szerencsére Bartocci ennek ellenére túlélte a balesetet, igaz testének 40%-án szenvedett másodfokú égési sérüléseket,  valamint pár törött bordával és törött lábbal fekszik az intenzíven, életben, de nem a gyors és szakszerű mentésnek köszönhetően…