Finnországban várja új gazdáját!

Finnországban várja új gazdáját!

Dzsugasvili a grúz, papi szemináriumból kicsapott forradalmár még nem gondolta, hogy a történelem lapjait tengernyi vérrel áztatja majd át, és több ember halálát okozza majd, mint egy komoly pestisjárvány a középkorban. Hírhedt nevét éberen őrzik a tankönyvek, és még az élő emlékezet is, ezért érdekes, ha előkerül valami a bajszos tömeggyilkos életéből.

Mint minden diktátornak, neki is kedvenc elfoglaltsága volt terrorban tartott népe előtt parádékon végigvonulni, és természetesen ezt nem gyalog tette, hanem egy patinás járművel a ZIS 110-esel.

Ez nem más, mint az 1942-es amerikai Packard Super Eight szovjet koppintása. A II. világháború alatt a még puszipajtás szuperhatalmak együttműködésképp kapott Sztálin egyet, ami annyira megtetszett neki, hogy utasította a ZIS gyárat,  kezdjék el septiben építeni, mert egy-kettőre Szibériában találják magukat.

Így készült el a csukaszürke vagy inkább kékes, nyomasztó hangulatot árasztó V8-as hat literes kabrió, ami híven szolgálta a generalisszimuszt egészen haláláig. Belül fa, bőr és igényes kárpit teremtett fényűző környezetet a parádézó tömeggyilkosnak. Bár nem sokat élvezte ezt a kényelmet, 1276 kilométert tettek meg vele, ráadásul 2001-ben tejleskörű felújításon esett át a ZIS 110-es, úgyhogy bárki is kaparintja meg, igazi történelmi ereklyét tudhat majd magáénak. 

forrás: www.jameslist.com