Kis ország vagyunk, itt ritka, hogy bárki aki autót tesztel napokra élvezhesse egy Porsche 911 Turbo társaságát. Pedig milyen nagyszerű reggel az, amikor a kedvenc kávénkat szürcsölgetve bámuljuk a ház előtt álló 45 millió forintos német vasat. Elmélázunk, a 330 km/h-s végsebességen, a boxermotor rezesbandájának lúdbőröztető fanfárján. Megrészegít, egy másik dimenzió, ha csak rövid ideig is.

Peter Cheney kanadai újságíró ismeri ezt az érzést. Nála vendégeskedett egy a brutálisan erős stuttgartiak egyike. Mint általában, ezen alkalommal is hagyta, hogy 16 éves fia a garázsban szaglássza a tesztautót, és felvágjon vele a haverok előtt. Csak a kristálytisztán szóló audiorendszert és mesteri bőrbelsőt szokta megnézni a srác, nincs ebben semmi különös.

Azért ott van egy komoly karc.

Azért ott van egy komoly karc.

Azért ott van egy komoly karc.


Ezen a napon azonban másképp peregtek az események, Cheney fiának könnyes tekintetéből kellett kiolvasnia, valami komoly galiba történt a garázsban.  A fiú gondolt egy merészet és  beröffentette  a 911-est, és (egyes források szerint) úgy tűnik, a kézi váltó okozta a bajt. Ritka a tengerentúlon a manuális megoldás, így a kölyök nem tudta, hogy kezelje. Odáig ismerte a sztorit, hogy az indításnál be kell nyomni a kuplungot, arra már nem készült fel, hogy a felengedés pillanatában az 500 ló nem torpan meg, hanem szélnek feszül. Azaz ebben az esetben garázsajtónak.

Így sikerült rakétaként átlőni a méregdrága gépet az ajtón, majd könnyes szemmel panaszkodni apunak. Két méteren ennél alaposabban autót nehéz összetörni, 2.5 millió forint körüli összeget sikerült lemorzsolni a házfalon, plusz az ajtó javítási költsége.
Civilizált ország és felelős szülők lévén az atyai pofon elmaradt, hosszú tépelődés után nyári munkával kell megkeresnie a javítás jelképes árát a fiúnak, valamint egy vezetéstechnikai oktatást kapott kézi váltóval. Jó sztori lesz majd az esküvőre, mondták a barátok.

Ezek után mindenki aggódna az állása miatt, Peter Cheney is így érzett, ám aggodalma alaptalan volt, állása megmaradt, valamint a javítási költségeket sem kellett kifizetnie.

Hmm. Igaz nem kell még vízum Kanadába?