Donald “Don” Krusemark 87 éves dallasi öregúr, komoly hazafiként élt. Szolgált a II. Világháborúban, mint tengerész, majd rendszeres véradóként óvta hazáját és mentett életeket.

Ezt honorálandó kapott lehetőséget, hogy egy szép szombati napon végigszáguldjon a texasi versenypályán egy aranysárga Corvette Z06-ban utazva. Sajnos az események balul ütöttek ki, balesetet szenvedtek, minek következtében másnap elhunyt a háborús veterán.

Az eseményt szervező cég szórakoztató, oktató jellegű programokat ígér honlapján, akár utasként akár a volán mögött. Természetesen jól képzett versenypilótákkal, biztonságos pályán. A hírek nem tértek ki arra, hogy engedték-e vezetni a nyertest, szinte biztos, hogy csak elszenvedője volt a tragikus eseménynek.

Szerencsére nálunk nem fenyeget ez a veszély, csak egy parlamenti kitüntetés, a Pro Vita veszélyeit kell kiállni a kitartó véradónak, nem holmi versenyzős bohóckodás. Erről jut eszembe, nálunk egyre kevesebben adnak vért, tehát tessék kibírni azt a tűszúrást, tényleg életet ment, sőt pogácsa is jár érte!