Természetesen a személyautók blokkjait, normál használat esetén lehetetlen robbanásig hajszolni. Itt remélem mindenki érzi a normál szóra helyezett több mázsányi hangsúlyt. Tehát nem kell félni a körúton araszolva nem robban arcunkba az 1.3 Volkswagen motor, de a csúcsra járatott versenygépek esetén ez nem ritka eset.

Bár a teljesítményméréssel is óvatosan kell bánni, ilyenkor nagy terhelést kap a motor, maximális fordulaton, amitől könnyen betérdel egy-egy megfáradt alkatrész és tetemes kárt okoz. Mint például ennél a Ford Mustang-nál, igencsak szétszaladt a ménes.


A következő eset is hasonló, igaz itt csak a kiemelt motort tesztelik, legalább jobban látszik, hogyan repül darabjaira a V8-as blokk.
 

Végül jöjjön a kedvencem a Traktor-húzás extrém motorrobbanásai. Elképesztő maga a sport is, annyi lóerőt tuszkolnak bele ezekbe a mezőgazdasági gépekbe, amitől még Schumacher is elszégyellné magát. Nem is csoda, hogy ekkora erő nem marad meg a karámban és a szó szoros értelmében hatalmas robbanás kíséretében szalad szét a ménes.