Ez a tény ne szegje kedvünk, azt javallom mindenki élvezze ki ezt a szép májusi napot, aki a frissen rotyogó babgulyás illatára gerjed, az látogasson ki a helyi majális forgatagába, ám ha olvasóink között akad olyan, aki az égett abroncs illatát jobban kedveli, nekik akad pár ötletünk.

Az egyik legjobb lehetőség kilátogatni a Hungaroringre, ahol valószínűleg külön takarítógépet állítanak be az elcsorgatott nyál felmosására. Eszméletlen felhozatal várja a benzingőz megszállottjait, és ráadásul mindezt ingyenesen.

Így szól a hivatalos csábító:

Május első hétvégéjén veszi kezdetét az autós gyorsasági versenyidény, amelyen magyar és külföldi csapatok egyaránt megmérettetik autóversenyzői tudásukat. Az immár tradicionális Material Center Kupán, a péntek reggeltől vasárnap estig tartó rendezvénysorozaton indulnak formula autók, kis -és nagytúraautók, valamint a bioetanol üzemanyaggal hajtott Genex Suzuki Bio Kupa autók.

A magyar bajnoksággal együtt rendezik meg a FIA Közép-Európai Zóna Trófeát is, amely bőven tartogat látnivalót a versenyautók szerelmeseinek, hiszen a nevezések alapján számos felső kategóriás túraautó (9 db Porsche 997 GT3 Cup, 3 db Porsche GT3 RSR, 3 db BMW M3 GTR, 5 db Ferrari 430 Challenge, 1 db Audi A4 DTM és 1 db Saleen S7) is indulni fog a versenyeken.

A Hungaroringre látogatók ingyenes belépésre, gyermekprogramokra és a felnőttek számára látogatható box utcára számíthatnak, ahol lehetőség lesz testközelből megtekinteni a felsorolt autócsodákat, a környezetkímélő bioetanol üzemanyaggal hajtott Suzukikat, a formula autókat és még számtalan, sokak számára csak a televízióból ismert versenyautót.

A közel 150 magyar és külföldi nevező, 10 versenyen és ugyanennyi időmérő edzésen fog résztvenni. Miközben a felnőttek a kedvenc versenyautóikat figyelhetik a versenypályán és a box utcában, a gyermekek gokartozhatnak, autóverseny szimulátorokkal játszhatnak, a kisebbeket pedig, ugrálóvár, rodeo bika, arcfestés, illetve gladiátor játék várja a Hungaroring Majálison.

Ha a pályaverseny precíz íven vett világa nem vonzó, akkor a keresztbe csúszás szerelmesei Kecskeméten találják meg számításaikat! Mi is ott leszünk és élőben közvetítünk minden érdekes eseményt, úgyhogy aki otthon marad, az tapadjon a vezetünk blogra, lesz miért.

De akad még a Kakucsringen Mercedes majális, a csillagos márka megszállottjainak, szintén ingyenes megmozdulás, garantáltan családias nyugodt hangulattal.

A motorozás és a totális sebességőrület szerelmeseit pedig már tegnap óta várják Kunmadarason, ahol egy négy napos rendezvényen lehet megtapasztalni a legdurvább gyorsulásokat, és a leglátványosabb motoros bemutatókat.