Oroszországban egyre több autós csaklizza el gyermeke kedvenc játékvödrét, és erősíti azt ragasztószalaggal autója tetejére. Ami így messziről civil rendőrautónak tűnik. Elsőre azt hinnénk, csak egy netes mókáról van szó, vagy valamilyen bújtatott reklámról, azonban itt mélyebb erők munkálkodnak. A moszkvaiak így tiltakoznak a sokszor ok nélkül villogtatott megkülönböztető jelzés használat ellen. Ugyanis az orosz vezetők, politikusuk, bárki aki úgy érzi elég hatalmas, előszeretettel használja a kék villogót, a gyorsabb előrejutás érdekében.

Ezt  unta meg Alexei Dozorov, és indított civil ellenállási mozgalmat. A vödör ötlete egyszerű és nagyszerű. Nem ütközik törvénybe, vicces és istentelen módon felbosszantja a zsernyákokat. Dozorovot meg is állítottáka a tányérsapkás urak, ő pedig mindezt felvette, illetve feltette az internetre, ami szép lassan beindította az egyre növekvő létszámú mozgalmat.

A rendőrök az igazoltatáson kívül mást nem tudnak tenni, a nagy tömeg miatt pedig már ez is lehetetlenné vált, és ami a legfontosabb, a médiumok felkapták a történetet, a közvélemény elé került a téma. Így az ötlet célhoz ért, a lomha nagy medvéhez hasonlítható orosz bürokrácia kénytelen önvizsgálatot tartani, és kideríteni ki és mikor használja jogtalanul a kék villogót.
 
Hmm, erről az épp felújítás alatt álló Margit híd jutott eszembe, nem is tudom miért…Nos kinek akad a közelében egy kék műanyag vödör?:)