Amikor megjelentek az első hírek, mindenki élcelődött: brutális sportautó, Dániából? Ugyan már. A dánoknak van irígylésre méltó gazdaságuk és szociális rendszerük, valamint egy Koppenhága nevezetű városuk, de sportautó az nincs! Azaz eddig nem volt. A Zenvo ST1 nevezetű géppel egyből a csúcskategóriát célozzák meg, a Bugatti Veyron, és a Koenigsegg által képviselt ligában próbál kapura törni.

ST1, mert kompresszor (supercharger) és turbó is segíti a V8-as motort a könnyebb lélegzetvételben. Ezzel a módszerrel még Darth Vader-t is túl lehetne pörgetni, nem úgy a 7 literes blokkot, ami vígan présel ki magából 1104 lóerőt és 1430 Nm nyomatékot. Bármilyen gazdagok is legyünk ezek elrettentő adatok, főleg, ha Monte-Carlo útjai is szeretnénk villantani a méregerős dán szörnnyel, és nem az első oszlopon hajtanánk kiflit a Zenvóból.
 
Ennek okán szabályozható a teljesítmény, három fokozatban szabadulnak el a lovak és az adrenalin. Első lépcsőben 650 mént zavarhatunk ki a karámból, a következő sport fokozatban 850, majd ha feltűnik a Veyron a visszapillantóban, tekerhetjük  a race fokozatot, ami biztosítja nekünk a halálfélelmet, és az 1104 lóerőt.

Teljesen dán termék

Teljesen dán termék

Teljesen dán termék


A futómű szintén saját kedvünk szerint állítható, a megállásról elöl 380, hátul 355 milliméteres féktárcsák gondoskodnak, így összegezve egy nyers, kőkemény pályagép képe rajzolódik elénk, de az ST1 korántsem az. Megvan benne minden extra, amire csak gondolhatunk, bőr ahova csak a szem ellát,  navigációs rendszer,motorosan állítható kormány és ülés várja a tehetős vevőket.

Hogy verseny vagy luxusautó, azt nem mi fogjuk kideríteni, összesen 15 darab készül, kis szerencsével láthatjuk a Top Gear valamelyik epizódjában, de a való életben előbb nyerünk a lottón, minthogy elhúzzon mellettünk egy Zenvo ST1. Jószerencse helyett itt a videó, amiben érzékelhetjük, milyen érdekes sárkány hörgéssel kevert oroszlánmorgást passzíroztak a dán vadállat motorházteteje alá.