Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a hír nem köthető a vezetőséghez, és az unalomig ismert botrányhoz, de még nem is felgyulladt, lerobbant buszokról lesz szó. Nem árt javítani a renomét, és most alkalom is van rá, mivel 30 éve róják Budapest sínpárjait a Tátra villamosok. Ezen neves alkalmat megünnepelendő családi programokat kínál a vállalat.

Szinte új

Szinte új

Szinte új


Pénteken a sajtó munkatársait tájékoztatták az eseményről, bevallom nem sok sajtótájékoztatón voltam, de erre az élményre nem számítottam. Maga az esemény sokkal gyorsabb volt mint a legfürgébb expressz járat, mire beizzítottam a fényképezőt és a noteszt, már mindenki a pogácsákat rohamozta.

Legalább a kezembe nyomott szórólap sokat elárult. Megtudtam, hogy az ünnepelt típus csak Budapesten szolgál, egyedi megrendelésre készültek, mivel az eredeti típus egyirányú vonalra volt tervezve, ezért csak fél oldalra építettek ajtókat. Szerencsére megnyugodhatunk, a BKV ígérete szerint még a következő 30 évben is velünk lesznek valószínűleg.

Aki kedvet érzett, kipróbálhatta a sosem látott tisztaságú újabb T5C5 verziót, de mivel nekem még muzeálisabb darabokkal kellett hazajutnom, inkább kihagytam a nagyszerű lehetőséget.

Félretéve az ironikus hangot, aki rajong a technikáért látogasson ki holnap a Szépilona kocsiszínbe, ahol szakmai előadások, kocsiszín látogatás és gyerekprogramok várják az érdeklődőket. 

Közelebbi információk ezen a linken, a BKV hivatalos oldalán érhetőek el.