Két hallott és egy saját sztori a rend őreivel kapcsolatban – fogyasszátok egészséggel!


Vesztegetés másképp
Kell egy kis mellékes

Kell egy kis mellékes

Kell egy kis mellékes


Néhány napja, éjszakai autózás közben – talán egy elhaladó rendőrautó látványa indította meg a történetet – gyűjtöttük a következő kalandot. Hősünket, akit isten tudja miért, mindig kiintenek a sorból, ezúttal is megtalálták. Persze a rendőr, ha akar, bármikor talál okot egy kis baksisszerzésre. Most is így alakult.

A szokásos kérdés (“nem lehetne-e máshogy elintézni?”) most is elhangzott. A szájhúzás után, a “mit tud felajánlani?” kérdésre határozatlan “van nálam meleg kajajegy” volt a válasz. És az üzlet megköttetett.

Szakértő helyszínelés

Béke poraira

Béke poraira

Béke poraira


Valaki más szintén találkozott nemrégiben a rend egyik éber őrével, egy helyszínelő kolléga képében. Történt ugyanis, hogy szép állapotú E36-os BMW-je, amit nagyon szeretett, becézgetett, babusgatott, megmakacsolta a farát egy jégfolton, majd kitört és a túlzott ellenkormányzás hatására az út szélén – egyébként szabálytalanul – parkoló kisteherautó hátuljába csúszott.

Mivel a vezető sikeresen eltörte a kulcscsontját a manőverben, a mentők után kisvártatva megérkeztek a rendőrök is. A jegyzőkönyv felvétele előtt a boldogtalan BMW-tulaj elmondta, hogy még soha nem hiányzott az ESP, ami ugye egy jó dolog, főleg télen egy hátsókerék-hajtású autónál.

Az ESP vajon mi?

Az ESP vajon mi?

Az ESP vajon mi?


A helyszínelő rendőr erre csak ennyit kérdezett:

– Mi az az ESP?

– Menetstabilizáló, tudja, ami megakadályozza a kicsúszásokat, stb.

– Ja, igen, hallottam már róla?..

Hathatós intézkedés

Ez pedig már szorosan hozzánk kötődő történet. Emlékeztek még a táblavadász-akcióra? Naná, hogy tavaly októberben én magam is beküldtem a megadott címre ősellenségem, személyes szélmalmom, a budaörsi vasúti átjáró képeit. (Aki nem tudja, miről van szó, nézze meg itt!)

No de Isten malmai nem csak lassan, kicsit összevissza is őrölnek. Időközben ugyanis panaszom javarészt már okafogyottá is vált, hisz a KRESZ-változás miatt a vasúti átjárón, ha külön tábla másképp nem rendelkezik, annyival dönget át az autós, amennyivel az úton amúgy menni szabad.

No sebaj, a rendőrség azért eljárt az ügyben. És megküldték a választ. Nem is akárhogy, egy két megabájtos TIF-képben, amely egyrészt tartalmazta a kinyomtatott, majd visszaszkennelt (voltaképp ezért a lépésért került az eset leírása a fenti rendőrviccek mellé) levelemet:

a kép nagyobb mint 150px!

Valamint a rendőrség levelét a Magyar Közútnak:

a kép nagyobb mint 150px!

Valamint a Magyar Közút válaszát:

a kép nagyobb mint 150px!

Az illetékesek válaszának tartalmára pedig már előre lenne egy tippem.

Hát ennyi jogköre és lehetősége van a Rendőrségnek, ha egy olyan teljesen indokolatlan forgalomlassító műtárgy megszüntetéséről van szó, mint ez az ezerszer elátkozott, évtizedekkel ezelőtt ellopott síneken közlekedő kísértetvonatokat biztosító vasúti átjáró.

Ami persze nem a rendőrök hibája. Csak nagyon szomorú.