Zsolt a szerkesztőségi közös ebédelés után – bizonyára a karácsonyi szokás még élénken él benne – még evett volna valami édeset. Keresgéltünk a fiókjainkban, de csak némi értékcsökkent, szikkadt bejgli került elő. A szomorú rágcsálást András szakította félbe, aki időközben leszaladt a portára, mert a Kiától kereste Hunyadi László, akitől a márka tesztautóit szoktuk átvenni.


András nehezen tudja palástolni örömét

András nehezen tudja palástolni örömét


Ezúttal nem autót kaptunk tőle, hanem egy tortát. Tekintélyes méretű, belsejében dobostortára hasonlító, tetején a hétéves Kia garanciára emlékeztető, bátrabbak szerint emberi fogyasztásra is alkalmas nyomtatott, marcipánszerű izével.

Megegyük?

Szépen feldíszítettük dugókulcs-fejekkel – hét darabbal – majd szeretettel felkaszaboltuk. Egy darabig kínkeserves mérgezéses tüneteket vizionálva még elgondolkodtunk, hogy vajon mikor írtunk valami rosszat a Kiáról. Nem emlékeztünk ilyenre, így bátran megettük a tortát. Jó volt, köszönjük. Zsolt mostanában egy rekesz sörről álmodozik?

Miért kaptuk?

Saját fejlesztés a gyertya dugókulcsból

Saját fejlesztés a gyertya dugókulcsból


A falás után végiggondoltuk, ugyan miért is kaptunk tortát. Egyikünknek sincs születésnapja, és tudtunk szerint a Kiának sem volt. Aztán megtudtuk az okot.

A Kia az eddig csak az Európában készített autókra, a C’eedre, Sportage-re és a koreai gyártású Soulra illetve a Vengára érvényes hét év vagy 150 ezer kilométeres garanciát az összes Európában kapható modelljére kiterjesztette. A döntés nemcsak Magyarországot érinti, hanme a többi uniós országot is, ezzel a lépéssel próbálja kommunikálni a márka, hogy ennyire megbízik autói minőségében.

a kép nagyobb mint 150px!