Robban, ha a rendező úgy akarja

Akik nem mobilinternetes arzenállal járnak a strandra, vagy egyszerűen csak ejtőzéssel töltötték a hosszú hétvégét, azoknak ajánlunk néhányat a vezessen megjelent cikkek közül.

Még a négynapos hétvége kitörése előtt írtunk arról az útvonalról, amin a Balaton északi partjáról hazafelé kerüljük el az M7-est. A Szent István ünnepén tartott tűzijátékról a felrobbanó autókra asszociáltunk. A Motörhead 1980-ban, kislemezen is kiadott klasszikusára komponált videón nem tragédiák sorjáznak, hanem filmjelenetek.


S 400 Hybrid: hibridnek röhej, autónak csoda

Minden reggel megjelent egy-egy teszt. Erős nyitásként a hibrid S-osztályt énekelte meg Rácz Tamás, amely egyszerre adja a Gyilkos horrorufók négyet és figyelmezteti a vezetőt a pacsatüttösi lejáróra a SplitView monitorral. A villanymotor 20 lóerejével a hibridsége nevetségesbe hajlik, de maga az autó káprázatos, érdemes elolvasni, mi mindent tud.

Morcosabb, sok LED-del

Morcosabb, sok LED-del


12 literrel beérte az S 400 hybrid, amely igazából 3,5 literes

Kangoo BeBop: a szezon buliautója

Utána jött a Kangoo BeBop. A szezon legvidámabb buliautóját a Renault dobta be a nyárba, a leengedhető szélvédő és az előrebillenthető tető tuti showelem. Sajnos az égig érő paszuly dízelmotorral 4,9 millió forintba kerül, és ezért a pénzért még mindig csak egy második autó. A legtöbb kisgyermekes családnak elérhetetlen, pedig a lurkók nagyon élveznék.

Buli lesz

Buli lesz


A Kangoo BeBop, a nyár legjobb poénja a galériában

5,5 liter Budapesten, légkondival

Ezt követte a gyári adatok szerint átlagosan 3,7 litert fogyasztó Fiesta ECONetic tesztje. Nagy Dénesnek bukósisak volt a jele az oviban, de nála is csupán 5,5 litert evett a dízel, mindezt Budapesten és légkondival! Évi 15 ezer kilométeres autózással az ECOneticben 180 kilóval kevesebb szén-dioxiddal terheljük a légkört, mint a sima 90 lóerős dízelben, ami ráfér az agyonszennyezett Földre.

Robbanások a négynapos hétvégén 4

Tényleg nagyon keveset fogyaszt a Fiesta ECOnetic. Képek a galériában

A nyolcszámjegyű Toyota

Vasárnap többen interneteztek a látogatottsági adatok alapján, ezért az Avensis kombi tesztjéről kevesebben maradtak le. A létező legmenőbb felszereltség, a kombi karosszéria, az automata váltó és a középső dízelmotor kombinációjára 10,9 milliós listaárat köpött ki a gép, amitől nagyokat nyeltünk, bármilyen jóravaló autó is egy Avensis.

Itthon kevés a kombi a középkategóriában

Itthon kevés a kombi a középkategóriában


8,5 millióért is majdnem ilyen jó az Avensis, túlzás a galériában lévő 11 milliós kivitel

Forma-1: Alonso, Ferrari és Barrichello, aki újra nyer

A Forma-1-es rovatnak konjunkturális időszak volt a hosszú hétvége, mert Valenciában újraindult a száguldó cirkusz. Badoer négyet hibázott, pedig még csak péntek volt, amivel tüzelte a gyors leváltásáról szőtt pletykákat. Többen bejelentkeztek Massát helyettesíteni és az “Alonso a Ferrarihoz tart” című végtelenített teleregényben is leadtak még egy részt az érintettek.