A legmagasabb értékelést (IIHS Top Safety Pick +) kapta Amerikában, a virginiai Közlekedésbiztonsági Biztosító Intézet (IIHS) töréstesztjén az Acura TLX, az Audi A7, valamint a Toyota Sienna – írja a Carbuzz.

Kiemelkedően szerepelt az Audi A7, mivel mind a hat ütközési kategóriában jó minősítést szerzett, ami a leendő vásárlóknak azért jó hír, mert az alapfelszereltségbe tartozó pre-sense biztonsági csomagot egyenesen a Superior kategóriába sorolták, a LED- és a Matrix LED-fényszórók pedig egyaránt elfogadhatónak bizonyultak.

A biztonságot nagyban növeli az A7-es sávtartó automatikája, az adaptív sebességtartó automatikája, valamint a felülnézeti kamera és a holttérfigyelő.

Teljesen átalakították 2021-re az Acura TLX-et, amit sokan a 3-as BMW nagyon erős ellenfelének tartanak. A TLX szintén minden kategóriában jó osztályzatot kapott, akárcsak a fényszórók, míg az ütközéselhárító rendszerek kiváló minősítést kaptak. A LATCH gyerekülés-rögzítő horgonyokért csillagos 5-öst osztottak ki az IIHS szakemberei, meglátásuk szerint nem jellemző, hogy ennyire komolyan ügyelnek a gyerekek biztonságára.

Ugyanúgy fontos volt a Toyota Sienna esetében, hogy jó benyomást tegyen az IIHS töréstesztjén, hiszen az Acurához hasonlóan ez is teljesen átalakításon esett át a 2021-es modellév előtt. Korábban számos kritika érte a Siennát biztonsági kérdésekben, mondván, nem rendelkezik azzal a biztonsági felszereltséggel, ami elvárás lenne napjainkban.

Ezzel szemben – korábbi gyenge pontjait is legyőzve – a Sienna kapta a legjobb értékelést, ütközéselhárítás, gyalogosfelismerés szempontjából, valamint két magas szinű LED-fényszórója kategóriája csúcsára tört.