Alább összefoglaljuk az egyes modellek teljesítményét. Ha megnéznéd a töréstesztek során készített videókat, kattints ide!

SsangYong Korando

Ötcsillagos a kecskeméti szedán 1

A Korando személyében első ötcsillagos típusát ünnepelheti a SsangYong. A kompakt szabadidőjármű alapáron kínálja az automata vészfékező rendszert.

Ötcsillagos a kecskeméti szedán 2

Audi A1

Ötcsillagos a kecskeméti szedán 3

Miután 2010-ben öt csillagot szerzett, az Audi A1 új generációja megismételte elődje kiváló teljesítményét. Alapáras a gyalogosfelismerő vészfékrendszer.

     

Ötcsillagos a kecskeméti szedán 4 

Mercedes-Benz CLA

Ötcsillagos a kecskeméti szedán 5

A négy vizsgált területből háromban 90% fölötti eredményt ért el, ami a piac egyik legbiztonságosabb autójává teszi a Mercedes CLA új generációját.

Ötcsillagos a kecskeméti szedán 6

Ford Focus

Ötcsillagos a kecskeméti szedán 7

A Ford Focus már tavaly vizsgázott, de az első ülések ostorcsapásos nyaksérülés elleni védelmével sem ők, sem az Euro NCAP nem volt elégedett. Mostanra átdolgozták a szerkezetet, így elégedettebben dőlhetnek hátra a tervezők.

Ötcsillagos a kecskeméti szedán 8

BMW Z4

Ötcsillagos a kecskeméti szedán 9

A BMW Z4 roadster létére lenyűgözően teljesített. Különösen elismerésre méltó a gyalogosvédelem szintje, amit felugró motorháztetővel ért el a bajor sportautó.

Ötcsillagos a kecskeméti szedán 10

Mercedes-Benz EQ C

Ötcsillagos a kecskeméti szedán 11

A Mercedes első elektromos autója, az EQC kompakt crossover ugyanúgy jól teljesített, mint legnagyobb ellenfelei, az Audi e-tron és a Jaguar I-Pace.

Ötcsillagos a kecskeméti szedán 12

Škoda Kamiq

Ötcsillagos a kecskeméti szedán 13

A Kamiq a Scala műszaki rokona, így nem meglepő, hogy fivéréhez hasonlóan neki is összejött az öt csillag. Konszernen belüli klónjai, a VW T-Roc és a SEAT Arona még 2017-ben kerültek az Euro NCAP látóterébe; a Škoda mechanikus védelmi szintje megegyezik azokéval, ám az elektronikus segédrendszerek terén magasabb pontszámot ért el.

Ötcsillagos a kecskeméti szedán 14