suzuki swift 2017 euroncap
Immár másfél éve pontoz kettős mérce szerint az Euro NCAP: az alapfelszerelésű modell mellett azt is megvizsgálják, hogy biztonsági extrákkal telezsúfolva hogyan teljesít a kocsi. A Baleno és az Ignis már így javított háromról négy, illetve öt pontra, most a Swiftnél alkalmazták ugyanezt a receptet.

Felnőtt utasvédelem (31,5 pont, 83% | 33,5 pont, 88%)

Csalódást okozott a Suzuki Swift 2

További képekért kattints!

A frontális félátfedéses ütköztetés vizsgapontban a Swift utascellája stabil maradt, a comb és a térd védelme jó. A teljes átfedéses, merev testnek ütköztetés során az elöl ülők mellkasa, illetve a hátul utazók feje elégséges védelmet élvez, az egyéb létfontosságú testrészek védelme jó vagy megfelelő. Az oldalirányú ütköztetés és a szigorúbb, oszlopnak ütköztetés során a Swift egyaránt maximális pontszámot ért el, kiválóan teljesített minden testrésznél.

a videó a hirdetés után indul

Az első ülések és fejtámláik jó védelmet biztosítanak ostorcsapásos nyaksérülés ellen, hátul viszont komoly veszély fenyegeti az utasok nyakcsigolyáit. Az önműködő vészfékezési rendszert csak a plusz csomagos autó kínálja, ott meg is kapta a jó minősítést.

Gyermekbiztonság (36,9 pont, 75%)

A félátfedéses frontális ütközésben a hatéves gyereket megtestesítő bábu mellkasán és nyakán rossz terhelési értékeket mértek, a tízévesek mellkasát érő erőhatás elégséges. Az oldalirányú ütköztetésben a rosszul teljesítő mellkasvédelem kivételével minden területen jók az értékek.

Csalódást okozott a Suzuki Swift 3

Az utasoldali elülső légzsák kikapcsolható, így az első utasülésre is beszerelhető menetiránynak ellentétesen a csecsemőhordozó. A légzsák állapotáról egyértelmű jelzés tájékoztat, a rendszer pontot érdemelt.

Gyalogosbiztonság (29,4 pont, 69%)

A motorházfedél jól vagy megfelelően védi a gyalogos fejét, a kemény tetőoszlopok rossz eredményeket mutattak. A lábszár védelme a lökhárító teljes szélességében kifogástalan, a csípő sérülésveszélye igen változó, egyes területeken jó, másutt gyenge vagy rossz eredményt ért el az autó.

Csalódást okozott a Suzuki Swift 4

Biztonsági berendezések (3 pont, 25% | 5,4 pont, 44%)

Alapfelszerelés az első és hátsó biztonsági övek bekötésére figyelmeztető rendszer. A városi automatikus vészfékező funkció opcióként rendelhető, autópálya-sebességnél jó eredményeket hozott. Csomagtól függetlenül rendelhető sebességhatároló rendszer az autóhoz.

Csalódást okozott a Suzuki Swift 5

Ez pedig egy igen érdekes téma: ettől fogyaszt keveset az autód!