Elérte a végzet a Nissan legkisebb crossoverét is. A Juke magabiztosan hozta az öt csillagot, miközben gyalogosvédelme legfeljebb átlagos.

A frontális ütközés nem tett kárt az utascellában, az A-oszlop mindössze egy milliméternyit mozdult el, míg a kormányoszlop egyáltalán nem indult meg a sofőr felé. A tesztbábuk felsőteste tökéletes védelmet élvezett.

Annak ellenére, hogy a műszerek adatai hasonló eredményről tanúskodtak a térdek és a combok esetében is, pontlevonást kapott a Juke, mert a műszerfal könnyen sérüléseket okozhat ezekben a régiókban. Ez csak közepes eredménye volt jó, akárcsak az ostorcsapás elleni nyakvédelem.

Közepes az ostorcsapás elleni védelem

Közepes az ostorcsapás elleni védelem


Maximális védelmet élveznek a gyerekek a Juke utasterében. A 18 hónapos és 3 éves apróságokat helyettesítő bábuk mellkasára és fejére ható erők a határérték alatt maradtak mind az elölről, mind az oldalról jövő ütközés esetén is. A kikapcsolható légzsáknak köszönhetően az első utas ülésére is lehet gyerekülést helyezni. Ám a légzsák állapotáról tudósító visszajelző nem elég egyértelmű, ezért pontlevonás járt.

A gyalogosvédelem területén azonban akadnak hiányosságai a kis Nissannak. A motorháztető azon részeit, amellyel egy gyerek feje érintkezhet, jóra értékelté, de a felnőtteket gyengén védi. A motorháztető éle viszont mind gyereknek, mint felnőttnek gyenge védelmet nyújt. A közepes minősítés csak a gyalogosokat óvó lökhárítónak köszönhető.

Nissan Juke
Felnőttutas-biztonság87%
Gyermekutas-biztonság81%
Gyalogosvédelem41%
Biztonsági segédeszközök71%
Végeredmény*****

A Juke alapáron megkapja a menetstabilizáló rendszert (ESP), és a biztonsági övek bekapcsolására figyelmeztető jelzést is. Az első utas ülésére menetiránynak háttal rögzített gyerekülés és a bekapcsolt légzsák által okozott veszélyre a napellenzőn több európai nyelven olvasható felirat hívja föl a figyelmet.