A “cseh remek”, az új Škoda Superb közel tökéletesen teljesített az EuroNCAP töréstesztjén. Balesetben – ha már – szívesen ülnénk ilyenben.

A felnőtt utasok védelmére az autó egy híján a maximális pontszámot kapta, a tesztbábuk szinte “sértetlenül” úszták meg mind a frontális, mind az oldalirányú ütközéseket, köszönhetően elsősorban az alapos kipárnázásnak – a vezető- és utasoldali frontlégzsákok mellett oldalsó fej- és testlégzsák, a vezető lábait pedig térdlégzsák is védi a benn ülőket. 35 pont, öt csillag.

Közel tökéletes
Közel tökéletes

Superb – balesetben is szuper

Superb – balesetben is szuper

Közel tökéletes
Superb – balesetben is szuper 9
A térdlégzsák jól szerepelt
Superb – balesetben is szuper 11
Superb – balesetben is szuper 12
Fotó megosztása:
A térdlégzsák jól szerepelt

A térdlégzsák jól szerepelt

A térdlégzsák jól szerepelt


Ugyanilyen jól szerepelt a Superb a gyermekek védelmében is, a tesztbábuk eredményei alapján itt is a maximális pontszámot zsebelte be az autó, bár az EuroNCAP vesszőparipájával, az első légzsák gyerekülés beszerelésekor jelentett veszély megfelelő jelzésével ez a jármű sem bírt. A hátsó ISOFIX-rögzítőpontok jelölése sem volt egyértelmű a tesztelők szerint. Az utóbbiak miatt az eredmény 40 pont, négy csillag lett.

A Škoda Superb nemcsak a benne ülők, de az esetlegesen elütött áldozatok számára is viszonylag biztonságos. A lökhárító jó minősítést kapott, és a motorháztető is jól teljesített a kisebb (gyermek) termetű balesetes esetén, az elgázolt felnőttek feje azonban már veszélynek van kitéve. 18 pont, két csillag.