A Renault Kangoo 2008-as verziója is megjárta az EuroNCAP töréstesztjét, ahol végül négy csillagot kapott.

A hagyományos frontális ütközési próbánál az utastér ép maradt, de a kormányoszlop sérülési kockázatot jelent a vezető lábára, és mindkét elöl ülő mellkasa is sérülésnek van kitéve.

Bár rendelhető, a Kangooban nem szériafelszerelés az oldalsó fejlégzsák, így az oszloptesztet nem tudták elvégezni az autón a szakemberek. Az oldalirányú ütközésnél azonban hibátlanul szerepelt az egyterű. A Kangoo a felnőttek biztonságára összesen 28 pontot gyűjtött, ami 4 csillagot ér.

Veszélyben a láb és a mellkas

Veszélyben a láb és a mellkas


A gyerekülések terén jól szerepelt az autó: az anyósülés légzsákja kikapcsolható, és ennek szükségességére megfelelő figyelmeztetés is található a hátrafelé néző ülés beszerelése esetére. Kevésbé világosan jelölték a renault-sok a hátsó ülések ISOFIX rögzítőpontjait. Ennek ellenére 41 pontot kapott a Kangoo, ami erős négycsillagos minősítés.

A lökhárító maximálisan teljesített a gyalogosok lábának védelmében, ezzel szemben a motorháztető széle nem érdemelt pontot, ahogy a teljes felület is inkább veszélyt jelent az áldozatok fejére – 14 pont, két csillag.