A legsportosabb Gallardo 1

A legsportosabb Gallardo

A Genfi Autószalonon ismét egy különleges modellt mutat be a Lamborghini. A Gallardo Superleggera érdekessége, hogy könnyebb és erősebb a hagyományos változatnál. Az eredeti tömegből 70 kilogrammot sikerült lefaragniuk, illetve 10 lóerővel sikerült bővíteniük a ménest.

Az 1360 kilogrammhoz tartozó 530 lóerővel pedig a Gallardo súly/lóerő aránya jobb, mint a Ferrari F430-é, vagy Porsche 911 GT3-é. A nagyobb teljesítményt a pillangószelep, illetve a kipufogó átalakításával érték el, amivel sikerült javítani a gázok áramlását. Ennek köszönhetően 0,2 másodpercet javult az autó gyorsulása, így már 3,8 másodperc is elég 0-tól 100 km/óráig. Nem változott az autó végsebessége, az továbbra is 315 km/óra.

Polikarbonátra cserélték a motorháztetőt, amely így nemcsak könnyebb, de látni engedi a V10-es blokkot is, de ugyanilyen anyaggal helyettesítettek egyes üvegeket. Emellett a súlycsökkentés érdekében szénszálas anyagból gyártották az ajtópaneleket, a diffúzort, az autó alját borító lemezeket, a külső tükörházakat. Felismerni viszont egyedi felnijeiről és sötétített hátsó lámpáiról, átalakított hátsó rácsairól és fekete féknyergeiről lehet a Gallardo Superleggerát.

Szénszálas anyagból készülnek a jármű ülései is, amivel újabb dekákat spóroltak. A kormányt viszont a hangulat miatt cserélték sportosabbra. A Superleggera szériában kapja a robotizált e-gear sebességváltót, de a sportcsomagért sem kell felárat fizetni. Pluszpénzért viszont tolatókamera, karbon hátsó szárny és négypontos övek is kerülhetnek a Gallardóba.

A Superleggera: A Touring nevű karosszériaépítő tette híressé a Superleggera kifejezést, amely szó szerint szuperkönnyűt jelent. A milánói manufaktúra csővázra épített vékony alumíniumborítással karosszériát.

Csodaszép Gallardo: