Majdnem lemaradt a Lexus GS az öt csillagról 1

Majdnem lemaradt a Lexus GS az öt csillagról

Az első teszten az oldalütközést követően kinyílt az új GS 300 hátsó ajtaja, amit gyorsan orvosoltak a Toyota mérnökei. Az átdolgozás jól sikerült, olyannyira, hogy kategóriájában a GS 300 átvette a legbiztonságosabb autó címét.

Minden téren jól teljesített a Lexus, így összesen 35 ponttal nyerte el az öt csillagot. A kategóriában az Audi A6, a Mercedes E-osztály, a Saab 9-5 és Renault Vel Satis 33 ponttal áll a következő helyen.

A 64 km/órás sebességgel, 40 százalékos átfedéssel elvégzett frontális ütközésnél mindössze egy pontot vesztett az autó. Minimálisan deformálódott csak az utascella, a kétlépcsős légzsákok, a biztonsági övek és a térdlégzsák megvédte a vezetőt és a jobb első utast. Még eredményesebb volt az oldalütközés, ahol maximális pontszámmal vizsgázott a GS 300-as.

A GS 300-as tulajoknak a csöppségek miatt sem kell aggódniuk, mivel a töréstesztek alkalmával gyermekek is mindvégig megfelelő biztonságban voltak. A 84 százalékos eredmény a maximális ötből négyet hozott a Lexusnak ezen a területen.

Gyalogosvédelemből szintén elsőséget szerzett kategóriájában a Toyota prémiummárkája, éppen csak lemaradt a három csillagról. A gyerekek és a felnőttek feje is viszonylag jól párnázott részre érkezik gázolás esetén. 50 százalékos eredménye messze a legjobb a 33 százalékos Saab 9-5 előtt.

A Genfi Autószalonon bemutatott Lexus GS 300 nemzetközi bemutatója éppen most zajlik, bevezetése a közeljövőben várható Európa-szerte.