Az idei Párizsi Autószalonon a hagyomány szerint egyfajta premier előtti bemutatót tartott a Volkswagen Csoport, e hét autó-, két kamion- és egy motormárkát jegyző gigacég, a világ harmadik, Európa legnagyobb autógyártója. Az irdatlan erődemonstráción készítettük az alábbi videót:

A VW-csoport estélyén Catherine Deneuve is megjelent, hogy a VW által a Cinema for Peace békeszervezetnek adományozott 200 000 eurós csekket átvéve kicsit csapongva ecsetelje, milyen fontos számára a béke a világban.

Nála jóval összeszedettebb volt Martin Winterkorn, a VW AG elnöke, aki a környezetvédelemmel kapcsolatos felelősségről, a CO2-kibocsátás csökkentésének szükségességéről beszélt, egy vadiúj prototípus, a 200 lóerős, 1,2 literes V2-es Ducati-motorral szerelt, 270 km/h végsebességű, de minden bizonnyal igen takarékos VW XL Sport előtt.

Ez a kocsi annyira új, hogy e sorok írásakor, október elsején éjjel az előzőekben leírtakon kívül semmit nem tudunk róla, a Párizsi Autószalon első hivatalos sajtónapján, azaz ma derülnek ki majd róla a részletek.

A Lamborghini Asterion LPI 910-4 rálicitál az eddigi szuper-hibridekre, a koncepció 910 lóerős brutális olasz aszfaltszaggatót vizionál.

Néhány újdonságról már értesültünk sajtóközleményekből. A Škoda Fabiáról, sőt, a Fabia kombiról itt olvashatnak, a lenyűgöző, 305 km/h végsebességű Bentley Mulsanne Speed adatait itt mutattuk be. Az Audi TTS-t is ellőtte pár napja a cég, a konnektorról tölthető hibrid Passatról itt található sok-sok információ. 

Vajon ez lesz a jövő útja? A Lamborghini képviselői váltig állítják, hogy náluk van helye a hibrideknek


A 910 lóerős hibrid Lamborghiniről, az Asterionról, a Transporter érdekes pickup-tanulmány verziójáról, a Porsche Cayenne konnektoros hibridváltozatáról és a Ducati új modelljéről a standok mellől hamarosan küldjük a részleteket!