A májusban közölt egyetlen fénykép után a Chevrolet számos részletet elárult új, kisméretű szabadidő-autójáról, a Traxról. Az autó 4248 mm hosszú, 1776 mm széles, 2555 mm tengelytávú, formája hasonlít a Captivához, de a karosszéria jóval kisebb annál. 

4,2 méter hosszú

4,2 méter hosszú


Egyelőre az utasterét nem mutatta meg az amerikai gyár, így csak az ő leírásukra hagyatkozhatunk. E szerint: “a Trax belseje kifinomult és praktikus, műszerfalán mutatós műszerek és digitális kijelzők tájékoztatnak. Tárolóhelyben nincs hiány: a 358 literes csomagtartón kívül a középkonzol felett és két oldalán elhelyezett rekeszek és az ülés alatti tálca várják az úti holmit. A hátsó üléstámla 60/40 arányban osztottan dönthető, de előre lehet fektetni az első utasülést is.”
A motorválaszték 1,4-es benzines turbóból, 1,6-os benzinesből és az 1,7 literes turbódízelből áll. Az elsőként említett motor teljesítménye 140 LE, nyomatéka 200 Nm, erőátvitele hatfokozatú manuális sebességváltó. Összkerékhajtás ehhez, illetve a dízelhez rendelhető, amely 130 LE leadására képes, maximális nyomatéka 300 Nm. A dízel és az 1.4-es turbómotor hatfokozatú automatával is rendelkezésre áll.  A manuális sebességváltójú kocsikban viszont start/stop is van. 
Az utasokat egy sor aktív és passzív biztonsági berendezés védelmezi: a Trax hat légzsákját elektronikus menetstabilizáló, visszagurulás gátló, kipörgésgátló, blokkolásgátló és elektronikus fékerő-elosztó egészíti ki. Utánfutó-stabilizáló és lejtmeneti sebességszabályozó a drágább kivitelhez jár.
A magasabb felszerelési szinteken széria felszereltség a Chevrolet MyLink, amely az okostelefon tartalmát jeleníti meg hétcolos, nagy felbontású, színes érintőképernyőn. Idén téltől kezdve navigációs alkalmazás lesz letölthető hozzá, a telefon által kidolgozott útvonalat a képernyőn mutatja.
A Chevrolet Trax világpremierje szeptember végén, a Párizsi Autószalonon lesz, mint a Chevrolet első autótípusa a gyorsan növekvő kis SUV szegmensben. Az autó ellenfele a Nissan Juke, a Škoda Yeti stb lehetnek. Az autó testvérével, az Opel Mokkával együtt 2013-ban érkezik.