Megfutja a 300-at is

Megfutja a 300-at is

Megfutja a 300-at is


Bár Ferrari-motor van benne, a Maserati GranTurismo a nevéhez híven egy igazi GT, erős, gyors, de viszonylag kényelmes jármű. Mindez azonban hamarosan megváltozik, legalábbis a Maserati GranTurismo MC Stradale típus esetében. A 2011 elején piacra kerülő modell ugyanis a Maserati jelenlegi kínálatának legkönnyebb, legerősebb, így nem meglepő módon leggyorsabb autója lesz.

A cég szűkszavú közleményéből kiderül, az autó a Trofeo GranTurismo MC, azaz a típus GT4 kategóriás versenyautója alapján készült, mondhatni annak utcára megszelídített variánsa. Ennek megfelelően különleges spoilereket találunk rajta, az első és hátsó lökhárító mellett még a sárvédőit is átszabták. Ezen túlmenően nagy teljesítményű fékrendszerrel gazdagodott az autó és továbbfejlesztett futómű biztosít különösen sportos irányíthatóságot.

Maradt ugyan a többi GranTurismóból ismert, 4,7 literes, V8-as motor, de az a korábbiaknál 17 lóerővel erősebb, vagyis immár 457 lóerős. Ennek köszönhetően a GranTurismo is belépett a 300-asok klubjába, vagyis maximális sebessége meghaladja a 300 km/órás tempót.

További részleteket a hónap végén nyíló Párizsi Autószalonon ígér a gyártó.