Egy ideje hallani arról, hogy a MINI egy sportos dízelvariánst készül piacra dobni. Immár úgy tűnik, az autó elkészült, ugyanis lesifotósoknak sikerült fényképet készíteniük egy MINI Cooper SD jelzésű modellről.

Sportos dízelmodell a MINI-től 1
Sportos dízelmodell a MINI-től 2

Sportos dízelmodell a MINI-től

Sportos dízelmodell a MINI-től 7
Sportos dízelmodell a MINI-től 8
Sportos dízelmodell a MINI-től 9
Sportos dízelmodell a MINI-től 10
Fotó megosztása:
Sportos dízelmodell a MINI-től 11


A kémfotókon ugyan egy kabrió van, de a típus elérhető lesz zárt karosszériával, sőt abból lesz több, hiszen háromajtósként, valamint Clubman és Countryman kivitelekben is kapható lesz. Egyes hírek szerint a BMW 2,0 literes motorját szerelik bele, de valószínűbb, hogy inkább az 1,6-ost fejlesztik tovább. Nagyjából 145 lóerő és 300 newtonméter nyomaték várható.

A nagyobb teljesítményhez igazodik majd az autó futóműve és fékei is, míg látványra a benzines Cooper S köszön vissza. Azaz hűtőnyílás a motorháztetőn, eltérő lökhárítók, díszítés a sárvédőkön, illetve középen kivezetett kipufogó.

Várhatóan a két hét múlva kezdődő Párizsi Autószalonon mutatkozik be a MINI Cooper SD, az értékesítése pedig 2011 elején kezdődik. Ezzel immár háromtagúra bővül a MINI dízelkínálata, hiszen létezik 90 és 110 lóerős variáns is.