A Mitsubishi tervei szerint villanyautója, az i-MiEV európai modellváltozata ez év decemberétől 14 ország piacán megjelenik, ám ezt megelőzően október elején a Párizsi Autószalonon megmutatják a nagyközönségnek.


Az európai specifikációjú i-MiEV ára országonként változik, de általában a 33 000-35 000 euró közti sávban marad, azaz listaáron 9,4-10 millió forint közötti összegbe kerül. Köszönhetően azonban az egyes kormányok által adott adó- és más jellegű kedvezményeknek, támogatásoknak a forgalomba állítási és egyéb hivatalos költségeket is magában foglaló fogyasztói ár a piacok többségén 30 000 euró (8,6 millió) alatt lesz.

Az európai specifikációjú i-MiEV a japán modellváltozathoz képest új tervezésű első és hátsó lökhárítókat kap és kissé más a műszerfala. Az autó alapfelszereléséhez tartoznak a menetstabilizáló rendszer (ASC), valamint az oldal- és függönylégzsákok is.

Lényegében azonban változatlan, a négyszemélyes kisautót 64 lóerős villanymotor mozgatja, amelynek maximális nyomatéka 180 Nm. A kocsi 160 kilométernyi távolságot tud megtenni egyetlen feltöltéssel, ami hét órát vesz igénybe 230 V-os hálózatról, ugyanakkor 80 százalékos töltöttségi szintet már 30 perc alatt el lehet érni. Bár teszteken elért 160 km/órás sebességet, de a sorozatgyártású modelleket az elektronika megállítja 130-nál.