A Párizsi Autószalonra elkészített Maserati GranSport MC Concept tanulmánnyal az olasz gyártó megmutatja, milyen lenne, ha versenyautót készítenének az elegáns túrautóból.

Az MC Concept egyedi karosszériát kap, amely a versenyzéshez szükséges változtatásokat rejti. Az új orrspoiler több levegőt enged a motorhoz és a fékekhez, miközben nagyobb leszorítóerőt termel. A motorháztetőn több nyílást helyeztek el, amelyek a motor hűtését és levegőellátását segítik. A kocsi hátulját diffúzor és kis szárny teszi stabilabbá a gyors kanyarokban.

A versenygumikkal szerelt 18 colos felnik mögé is érdemes bekukkantani. Mögöttük a szériánál nagyobb féktárcsákat és feszesebb hangolású új futóművet látnánk.


Az autóból száműztek minden a versenyzéshez szükségtelen, súlyt növelő elemet, a szinte csupasz belsőbe pedig bukócsövet, versenyülést, digitális műszerfalat és egyszerű kapcsolókat szereltek. A fogyókúra során az üvegeket a versenysportban használt lexanból készült elemekre cserélték.

Az így is 1400 kilós MC-t a GranTurismo S 4,7 literes V8-asa mozgatja. Sportlégszűrő és sportkipufogó alkalmazása nyomán most 450 lóerős, miközben a nyomatéka eléri az 510 Nm-t.

Nem kell hozzá nagy ész, hogy belássuk, hamarosan gyártani is fogják a Maserati MC-t és minden bizonnyal egy saját versenysorozatot is létrehoznak neki, amilyen a Ferrari F430-nak is van. Ez egy jó lehetőség, hogy a gazdagok pénztárcái megnyíljanak.