Igazi globalista történet ez, egy román oldalon bukkantam rá a német autó amerikai hirdetésére. Eladó egy 1987-es BMW E28, vagyis a nyolcvanas évek egyik kiemelkedő típusa, csakhogy az eredeti motor helyett már a Corvette V8-asa dolgozik az orrában. 

Eredetileg egy 528e kódjelű autó volt, amiben az “e” a hatékonyságra utal, vagyis a kategóriájában ez egy alacsony fogyasztású, megbízható darab akart lenni, de mára benzinfaló szörnyeteggé változott. Ára 19 500 dollár, vagyis 6,1 millió forint, amit hazai szemmel nehéz értelmezni, hiszen nálunk ebben a kategóriában már eredeti, jó veterán alapok találhatóak. 

Ezek az öreg BMW-k amerikai izomautók szívét kapták meg 1Ezek az öreg BMW-k amerikai izomautók szívét kapták meg 2Ezek az öreg BMW-k amerikai izomautók szívét kapták meg 3

Az Egyesült Államokban viszont más a képlet, főleg azokban az államokban, ahol az éghajlat kedvez a karosszériák megőrzésének, kevés az eső, ritka a rozsda. Itt megmaradnak a bódék, a technika viszont elhal, és az egzotikus európai típusok alkatrészei méregdrágák.

Számukra hazai V8-as viszont akad, és ahhoz mindenki ért is, így meglepően sok öreg BMW-be kerül a Corvette-ekből ismerős LS-blokk, a sorhatos szimfóniát felváltja a nyers rotyogás, a magas fordulatszámú pörgést a tengernyi nyomaték. 

Érdekes gépek ezek, nálunk kevesen vágnának bele hasonló projektbe.