Sztárok gumival 1

Sztárok gumival

Ismét megjelent az autós körökben talán legismertebb naptár, a Pirelli Kalendárium. A 2005-ös kiadványban Naomi Campbell, az ideiben Jennifer Lopez szereplése volt a legizgalmasabb, de a 2007-es Pirelli-naptár nem marad le elődeitől, ugyanis lapjain feltűnik Sophia Loren. Ne felejtsük, a hölgy 72 éves, ugyanis 1934-ben született Rómában, Sofia Lazaróként. Hála a tudománynak, ez az elkészült képeken egyáltalán nem látszik. A fotókat elnézve bármelyik társkereső oldalon sikeresen verné át az érdeklődőket, kapkodnának utána a harmincas férfiak is.

A napokban a londoni Battersea Evolution Parkban bemutatott legújabb naptárban Sophia Loren mellett négy filmszínésznő, nevezetesen Penelope Cruz, Hilary Swank, Lou Doillon és Naomi Watts tűnik fel.

A képeket idén egy holland fotóspáros készítette, az elkészült mű Inez Van Lamsweerde és Vinoodh Matadin keze munkáját dicséri. A páros az Egyesült Államokban, Kaliforniában kapta lencsevégre a sztárokat. A fotók az Ágy és öt történet címet kapták, és a korai hatvanas évek stílusában készültek, mint Pier Paolo Pasolini és Michelangelo Antonioni filmjei.

A művészek egyszerű, spontán pillanatokat kaptak el, amelyek fekete-fehér kivitelben jelennek meg. Öt színésznő öt történetben, ahol a fotósok megpróbálták felszínre hozni a főszereplők rejtett lelkét. Ebben a fényképészek nagy segítségére volt a kiválasztott helyszín, ami lehetővé tette számukra, hogy könnyedén folyjon a munka, a színésznőket úgy tudták lencsevégre kapni, mintha csak a barátaik lennének. A helyszín mindegyikük esetében egy hálószoba volt, díszletként is csupán egy ágy és a hozzá tartozó ágynemű szolgált.

Szokásához híven a naptár ezúttal is szakít a hagyományokkal, a sztárokat bensőséges, személyes hangulatú képeken mutatják be, ami éles ellentétben áll a médiában előszeretettel használt képi világgal, a csillogással, a fényűzéssel, a gazdagsággal.

Az idei kiadvány a nőiesség titkát kereső képek elegye, amelyeken a fotóspáros megpróbálta megfogni a hölgyek rejtett, de ugyanakkor legerőteljesebb énjét. A végeredményként elkészült huszonhat erőteljes fekete-fehér képen Penelope Cruz “érzelemdús és nagyon érzékeny egyszerre”, Hilary Swank “tiszta, sportos, természetes amerikai szépség”, Lou Doillon “elegáns és laza”, Naomi Watts “karcsú és kifinomult brit tökéletesség, míg Sophia Lorent egyszerűen csak “szupersztárnak és egy csodálatos legendának” láttatja a fotósduó.