Bella macchina! 1

Bella macchina!

Itt a nyár, beindult a kabriószezon. Vannak azonban olyanok, akiknek ez most gondot jelenthet, hisz már tavaly is megvolt a Ferrari F430 Spiderük és mit szól majd a baráti társaság, ha idén is ugyanazzal állítanak be. Jól jön hát a Hamann segítsége, a német tuningcég erősebbé tette és néhány spoilerrel is felruházta a roadstert.

Az optikai elemek egyértelműen a Hamann versenysportban eltöltött éveiből erednek, azaz a jobb légáramlást célozták meg. Elöl a lökhárító alá került egy kis spoiler, míg hátul egy izgalmas szárnnyal és egy méretes diffúzor spoilerrel javítanak a Ferrari stabilitásán. A csomagot a küszöbspoilerek egészítik ki. Ezeket a kiegészítőket alapesetben üvegszálból gyártják le, de lehetőség van ultrakönnyű karbonból is elkészíttetni.

A Hamannál úgy gondolták, hogy többre is képes a 4,3-as V8-as. Átírták a vezérlőszámítógép programját, amivel 29 lóerővel nőtt a 490 lóerős Ferrari motor teljesítménye. Persze ennél többet is tudnak, a sportkipufogó-rendszer megépítésével tovább 19 lóval gyarapították a ménest, ami így már 538 tagú.

Állítólag a vezetési élményt nem elsősorban a plusz 48 lóerővel sikerült javítani, hanem az új rugó és kerékgarnitúrával. Az alacsonyabbra engedett súlypont és a nagyobb tapadás fantasztikus kanyarsebességet eredményez. Alapesetben 19 colos felnikkel látja el a Spidert a Hamann, amire akár 355 milliméter széles hátsó gumik is kerülhetnek, de lehetőség van rá, hogy a tulaj 20 colos görgőkkel villogjon.

Ezekre elöl 235/30, hátul 325/25-ös abroncsokat szerelnek. Igazi különlegességnek számítanak ezek a 20 colos tárcsák, mert azok az alkalmazott versenytechnikának köszönhetően mindössze 13,9 kilogrammot nyomnak egyenként.

Érdemes azonban mögéjük is benézni, mert azoknak a vásárlóknak, akik nem rendelték meg a kocsihoz a Ferrari kerámia fékeit, 355 milliméteres féktárcsákat ajánl a Hamann. Ezen kívül speciális fékbetét, fékfolyadék és fékcsövek is segítik a jobb lassulást.