Belülről újul meg a Nissan Primera 1

Belülről újul meg a Nissan Primera

A Nissan szerint a megújult Primerának az intelligenciája változott leginkább, valamint a belső jóval komfortosabbá, szebbé vált. Eddig is ritkaságnak számított a Primera tolatókamerája, amely a középkonzolon elhelyezett fekete-fehér képernyőn adta vissza a képet. Ezt most még tovább fokozták, mivel ezentúl már színes képernyőn csodálhatjuk az autó mögötti területet, amennyiben hátramenetbe kapcsoljuk a sebességváltót.

Továbbfejlesztették a minden eddiginél gyorsabb, DVD alapú navigációs rendszert, ami a képernyőn jeleníti meg az információkat és minden helyzetben képes elkerülő utakat javasolni a sofőrnek. A rendszerben egy külön FM tuner kapott helyett, amelynek feladata kizárólag a helyi közlekedési hírek keresésére korlátozódik.

A Primera még magasabb szintre emelte telekommunikációs területen nyújtott szolgáltatásait. A Nokia, a Siemens és a Sony-Ericsson telefonok passzolnak a rendszerhez, aminek segítségével a központi képernyőn jeleníthetőek meg a telefonkönyv bejegyzései, vagy akár a nem fogadott hívások is. A biztonságos vezetéshez tartozik az is, hogy az egyébként új kormányról kezdeményezhetünk vagy fogadhatunk hívásokat. A készüléket a középső könyöktámaszba kell beillesztenünk, ami alatt egy 8 CD tárolására alkalmas boxot is találunk.

Azzal, hogy a telefon eltűnt a megszokott helyéről, egy dupla pohártartó is felkerülhetett a műszerfalra. Átalakult a váltó előtti része is. Mivel a DVD a vezetőülés alá került, ezért a középkonzolba egy hatlemezes CD tár is beépítésre került.

A kényelem érdekében megváltoztatták a kilincs formáját, valamint a könyöklők is magasabbra kerültek a korábbinál. Jóval szebb és modernebb lett a műszerfal is, amely a gyújtásra megvilágítja a mutatókat és külön-külön a számokat is. A magasabb felszereltségű Primerákban ezentúl a keréknyomás is ellenőrizhető a műszerfalról.

A motorpaletta nem változott, viszont a futóművet áthangolták a Nissan mérnökei. Stabilabban fogja az autó az utat, ami főleg nagy sebességnél, valamint hirtelen kormánymozdulatoknál érzékelhető. A kormányzás a korábbinál közvetlenebb lett.

Nem szokványos, hogy egy ráncfelvarrásnál a külső egy szemernyit sem változik, pedig a Primera esetében ez így történt. Mindösszesen két új választható színnel tér el a z új Primera külseje.

Az új Primera kizárólag Angliában készül, ahol a júliustól már meg is vásárolható az autó.