2001 őszén a Frankfurti Autószalonon láthatta először a nagyközönség az új 7-es BMW-t, melyet eleinte csak V8-as benzinmotorokkal lehetett megvásárolni. Nagyjából egy évvel később megérkeztek a dízelmotorok is a hetesbe, a háromliteres hathengeres és az általunk is tesztelt négyezres V8-as. Tavaly ősszel, a Párizsi Autószalonon mutatkozott be a hatliteres benzinmotoros csúcs-csúcs autó, ami immár Magyarországon is megvásárolható.

Egyszerre indult meg a hagyományos és a hosszú karosszériás változat gyártása. Ez utóbbi 14 centiméterrel nagyobb hosszal bír. Ezen felül a két autó alapfelszerelésében és a hátsó traktus kialakításában és méretében is eltér. Motorikusan nincs különbség, mindkét autót ugyanaz a 5972 köbcentis V12-es benzinmotor mozgatja. Ez a motor 6000-es főtengely-fordulatszám mellett 445 lóerőt ad le, a maximális nyomatéka 600 newtonméter 3950-nél. Fontos azonban megjegyezni, hogy 1500-as fordulatszám mellett már 500 newtonméternyi forgatónyomaték áll a vezető rendelkezésére.

Mindez biztosítja, hogy a 760i 5.5 másodperc (Li 5,6 s) alatt képes elérni a 100 km/órás sebességet állóhelyből, de a vehemencia később sem csökken. 11.5 másodperc múlva már 200-zal száguld az autó. A csúcs hetes végsebességét 250 km/h-ban szabályozza az elektronika.

Több különleges megoldás is található a V12-es erőforráson. Ilyen a közvetlen befecskendezés és a Valvetronic szelepvezérlés. Mivel ez a blokk nem csak kénmentes üzemanyaggal képes működni, ezért a világ bármely táján használható. Ennek megfelelően a BMW az összes piacon árusítja a 760i illetve 760Li típusokat. Idehaza 39 480 000 forintos induló ártól lehet a 760i-t megvásárolni, míg a 760Li alapára 41 410 000 forint.

Ennél azonban kevesebb pénzért is lehet egyedi megjelenésű BMW-t vásárolni, ha az Individual sorozatból válogatunk. Az M GmbH 1993 óta felelős az Individual BMW modellekért. Ezek az egyedi kialakítású autók a többi modelltől eltérő futószalagon és másik gyárban készülnek. Választhatóak különleges külső színek, hozzájuk illő kárpitok és betétek. De lehetőség van egyedi extrák beépítésére is, mint például hűtőszekrény, televízió vagy videó.

A lehetőségek bemutatására a Wallis Motor roadshow-t tervez, melyen három modell vesz majd részt. Egy 3-as Cabrio, egy 540i és egy 745i. Ezzel a BMW vásárlóit szeretnék bíztatni, hogy akár a kisebb modellek esetén is egyedi autót rendeljenek maguknak a széria kivitelek helyett. A további érdekes kivitelek prezentálására öt 5-ös BMW érkezik hazánkba hamarosan.