Valószínűleg a legmagasabb összegért elárverezett oldtimer lesz a Bugatti 41 Royale, amely Angliában kerül kalapács alá. Az 1930-as autóritkaság értékét nagyban növeli, hogy tulajdonosa nem más volt, mint Ettore Bugatti.

1987-ben már aukcióra került ez az autó a londoni Royal Albert Hall-ban, akkor 5,5 millió fontért (2,2 milliárd forint) vették meg. A mai napig ez a legmagasabb összeg, amit autóért kiadtak.

Aki magáénak akarja tudni ezt az autót, annak igen mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Minimálisan hét millió fontot (2,8 milliárd forintot) kér az autóért a jelenlegi tulajdonos. De a tervek szerint az ár akár a 10 millió fontot (4 milliárd forint) is elérheti. Természetesen nagyban befolyásolja az igen magas árat az is, hogy már csak hat ilyen autó van a világon, ezért igen kicsi a valószínűsége, hogy még egy felbukkanna árverés céljából.

Ettore Bugatti egy gazdag ügyfél észrevételére készítette el az Royale 41-et. A tehetős úr ugyanis úgy vélte, hogy a Bugatti sportkocsijai nagyon jók, de a Rolls Royce és Daimler limuzinjai elegánsabbak.

A Franciaországban található Molsheimban kezdték gyártani az autót, eleinte 12,7 literes soros nyolchengeres (!), körülbelül 260 lóerős motorral gyártották. Maximális sebessége 160 km/óra volt. Városi fogyasztása 100 liter feletti. Az autó egyedi jelzése volt a hűtőn elhelyezett elefánt.

Jelenleg egy Japán konzorcium birtokában van az autó, amely szeretne megválni az autótól. A Bonhams aukciós ház, amely az árverést intézi, utakat szervez a tulajdonos jelölteknek, hogy megtekinthessék az autót. Hat hónapjuk van még a vásárlóknak, hogy megtegyék előzetes ajánlatukat.