Az egyik legismertebb Porsche tuningoló a TechArt is kirukkolt egy különleges modellel a Frankfurti Autókiállításon. Az autó alapját az állandó öszkerékhajtással rendelkező Porsche 4 Cabriolet adta. Teljesen átalakították a karosszériát, a 996-os Turbo karosszéria elemeit átvéve. Szélesebb első hátsó sárvédőket, új első és hátsó lökhárítót kapott az autó. Az átalakítás legfeltűnőbb eleme a hátsó sárvédőn látható légbevezető nyílás, ez ugyanis csak a kupé karosszériás Turbo és GT2 modelleken lelhető fel szériában, kabrión vagy a Carrera 4S-en nem.

A TechArt Cabrio turbó megkapta a Porsche Turbo motorját is, de ez sem maradt érintetlen. A 3.6 literes, duplaturbós erőforrás teljesítményét 420-ról 470 lóerőre emelték. A boxermotor 690 newtonméteres maximális forgatónyomatéka 3850-es főtengely fordulatnál jelentkezik.

Természetesen ezek az értékek a menetteljesítményt is jótékonyan befolyásolják. Mindössze 4.1 másodperc kell a TechArt Cabrio Turbónak a százas tempó eléréséhez. 0 és 200 km/óra között is csak 13.6 másodperc telik el. Hihetetlen, de igaz, hogy a nyitott autó végsebessége az átalakítás után 308 km/óra lett.

A megállásról a gyári Porsche Turbo fékei gondoskodnak, míg az útfekvésről 18 colos kerékgarnitúra. Előre 225/40-es, hátra 285/30-as Continental gumik kerültek az ötágú, polírozott alufelnikre.
A kis szériában készülő autó megszerzéséhez mélyen a zsebbe kell nyúlni, mert az autó ára 401 ezer német márka (53 millió forint).