James Bond ismét Aston Martinban 1

James Bond ismét Aston Martinban

Egyes hírek szerint az ízig-vérig angol titkos ügynök, James Bond következő szolgálati autója azért nem BMW lesz, mivel bizonyos vélemények szerint a bajor autógyártó “csúnyán cserbenhagyta” a Rovert, és az elegáns angol márkát eladta egy brit befektetői csoportnak. A három legutóbbi James Bond epizódban BMW-vel vette üldözőbe Mr. Bond a rosszfiúkat. Az 1995-ös Golden Eye-ban egy speciálisan felszerelt BMW Z3-ast vezethetett Brosnan. Néhányan akkoriban azt mondták, hogy a filmbeli Z3-as nem igazi Z3-as volt, mivel a BMW roadstere akkor még nem volt gyártásra kész állapotban, így Bond kénytelen volt beérni egy replikával. A rákövetkező James Bond filmben, a “Holnap markában” James Bond egy távirányítású BMW 750iAL-lel és egy BMW motorral menekült üldözői elöl. “A világ nem elég” című legutóbbi James Bond filmben a főhőst alakító Pierce Brosnan egy újabb BMW roadsterbe, a Z8-asba ülhetett be.

A James Bond filmek során a főszereplőt több színész is játszotta: Sean Connery, Roger Moore, Timothy Dalton és a Pierce Brosnan. A film készítői a széria minden részében igyekeztek a legújabb autókat adni a tikos ügynökök alá. Így James Bond száguldott Lotus Esprit-vel (1977, 1981), Mercury Cougarral (1969), Ford Mustanggal (1971), és olyan különlegességekkel is, mint az AMC Hornet (1974), Toyota 2000 GT (1967) vagy Citroen 2CV (1981).

A filmek során Bond háromszor ült Aston Martin volánja mögött. Először 1963-ban, a “Goldfinger”-ben, egy Aston Martin DB5-ösben, aztán 1969-ben egy Aston Martin DBS-ben, és utoljára Aston Martin Vantage-ban (1987). A következő James Bond autó minden valószínűség szerint ismét Aston Martin lesz, méghozzá egy V12-es Vanquish. A filmet 2002 januárjában kezdik forgatni, de hivatalosan még nem erősítették meg, hogy James Bond valóban ismét Aston Martinban fog ülni.