Versenygép 1

Versenygép

Versenygép még anno 1987. decemberében látta meg a napvilágot, a cseh autóipar fellegvárában, Mlada Boleslavban. Életének első 6 évében 2 tulajdonos hajtotta, és életének ezen időszakáról nincs is semmi mesélnivaló, hisz a Skodáknál megszokott nyugdíjas életmódhoz szoktatták.

Ennek köszönhetően, amikor 1993. nyarán hozzám került, kicsit el volt szegényke lustulva. Rögtön meg is kezdtem a trenírozását. Napról napra egyre jobban “húzott” a gép, néha az is előfordult hogy már 80 km/órára is sikerült neki felgyorsulnia, de ez tényleg csak ideális körülmények (szakadékban, hátszéllel) között fordult elő. Az állandó padlógázas közlekedés hatása a pénztárcámon is érezhető volt, mert nemcsak a benzin volt drága, hanem mindenféle hibák jelentkeztek sorra a jószágon.

Hosszú évek alatt sikerült apránként szinte az egész autót kicserélnem. 1998. őszén eljött egy székesfehérvári “nagy kirándulás”, amikor bedobta szegényke a törülközőt. 3 hengerrel ugyan, de még hazavitt minket. Ekkor jött el a pillanat, amit régóta terveztem: elkezdődhetett a tuningolás hosszú folyamata.

Az első lépésben a motor, a futómű és az utastér feljavítására került sor. Sportosabb ülés és egyedi műszerfal került az autóba, valamint szélesebb felni és “peres” gumi került Versenygép alá. A motor sem maradt érintetlen, a tuningolás után 75-80 lóerős lett.

Egy 1999. nyarán történt baleset után (amikor gazdasági totálkáros lett) elkezdődött a nevének megfelelő külső design kialakítása. 1999. novemberén a teljes kilakatolás és karosszéria munkálatok után pár nap alatt készen lett a külső-belső fényezés, ami a mai napig is megcsodálható Versenygépen. További apró okosságokkal Versenygép azóta is állandóan szépül illetve izmosodik.

Sok-sok előkészület után 2001. márciusában egy tuningolt 1.3-as Favorit motor (105-110LE) került beszerelésre. Versenygép tehát újraszületett és a bejáratás és a tavaszi karbantartás után szebb és jobb lett, mint valaha is volt.

Versenygép honlapját ajánlom mindenki figyelmébe! www.versenygep.ini.hu