Kedvező ára ellenére a Magnat Xcentric 213 műszaki megoldásai a drágább készülékekből kerültek át. A kétutas komponens szett egy 13 centiméteres mélyközép hangszórót és csipogót, valamint a hozzájuk kapcsolódó keresztváltót tartalmaz.

A mélyközepek kiváló munkáról tesznek tanúságot. Méretes, súlyos mágnest találhatunk a hangszórón, az egyszerű lemezből készült kosár jól tart. A hangszórókábeleket igényezett aranyozott sarukra csatlakoztathatjuk. Az aranyszínben pompázó hangszórómembrán alumíniumból készült, ezáltal könnyű és vékony, de ennek ellenére merev. Homorú porvédő található a membrán közepén. A membrán körül megfelelő kilengést biztosító butilgumi peremet használ a Magnat.

T22 a típusneve a 13 centiméteres hangszóróhoz tartozó magassugárzónak. Mérete egy col és egy aprócska mágnes található rajta. A magassugárzó membránja mylar és titán bevonatot kapott. Maximálisan száz watt teljesítményt visel el a külön is megvásárolható hangszóró.

Többféleképpen szerelhető fel a magassugárzó, az ehhez szükséges tartozékokat mellékeli a gyár. A kis hangszórót elhelyezhetjük süllyesztve, vagy felragaszthatjuk egy megfelelő foglalat segítségével, de akár egyéni színpadképet is beállíthatunk egy 180 fokban forgatható toldalék segítségével.

A csapat harmadik tagja a frekvenciaváltó, amely minden autó hifi rajongó tetszését elnyeri. Átlátszó plexiből készült fedelet kapott, melyen keresztül megfigyelhetjük alkatrészeit.

Sajnos a magas szint állításra nincsen lehetőség, ami a Magnat hangszóróknál általában szükséges lenne. További negatívum, hogy ki és bemenetein fixen rögzített kábeleket találunk, így nincs mód azok esetleges cseréjére, ami egy komolyabb hifi esetében elkerülhetetlen.

Maximálisan 150 watt elviselésére képes a hangszóró, míg tartós terhelés esetén ez az érték száz watt. Érzékenysége 92 dB, így akár közvetlenül fejegységről is hajthatjuk. Frekvencia átvitele 35 és 32 000 Hz között van.

A hangszóró 30 különböző autótípus gyári helyére szerelhető be az autó átalakítása nélkül, amihez a mellékelt rajzok nyújtanak segítséget. Magyarországon a terméket a Westprodukt Kft. forgalmazza.