A teljesen új FunLine sorozat a német hifi specialista besorolása szerint a középkategóriás autórádiók közé tartozik. A széria minden tagját a könnyű kezelhetőség, a nagyfelületű kijelző és a fiatalos, vidám külső megjelenés jellemzi. Felhasználóbarát funkció, hogy a készülékek kijelzője eltérő színnel jeleníti meg a különböző információkat.

A sorozat mindegyik tagjának végfoka 4×25 watt teljesítményű, az erősítő kimenetek száma négy és mindegyik készülékről vezérelhető CD-váltó is. A lopásvédelem érdekében levehető a motorosan lenyíló előlap. A készülékek rádió vevője tartalmazza az RDS és a Travelstore funkciót, bár ez utóbbi hazánkban nem használható.

A sorozat legérdekesebb darabjai a Verona C51 és a Heidelberg CD51-es. Az előbbi kazettás magnót, az utóbbi CD lejátszót tartalmaz, de ami érdekessé teszi őket, hogy tartalmazzák a TIM (Traffic Memo) és a TMC (Traffic Message Channel) funkciókat. A Traffic Memo segítségével lehetőség nyílik a közlekedési hírek digitális rögzítésére (akár aközben is, mikor nem vagyunk az autóban) és ezek utólagos lejátszására. A TMC funkció a navigációs rendszerrel köti össze működését. Amikor a tervezett úton forgalmi dugót észlel a készülék, ennek megfelelően módosított útvonalat ajánl. Sajnos Magyarországon még egyik funkciót sem lehet kihasználni.

Azoknak, akik igazán fontosnak tartják a valósághű zenei visszaadást, a PalmBeach C51-et és a Casablanca CD51-et ajánlja a Blaupunkt a FunLine sorozatból. Az egyedi hangzás beállítása egy ötsávos hangszínszabályzó segítségével, vagy a gyárilag beállított hangsémákkal lehetséges a készüléken.