Chrysler Sebring – új felső-középkategóriás amerikai limuzin 1

Chrysler Sebring - új felső-középkategóriás amerikai limuzin

A Sebring forgalmazásának beindításával a Chrysler két autóval is képviselteti magát a felső-középkategóriában. A kategória alsó harmadába sorolható a Sebring, klasszikus nagyautóként a 300M szerepel a Chrysler kínálatában.

Hazánkban a Sebringet kezdetben csak a nagyobbik, 2.7 literes motorral forgalmazzák, 11 450 000 forintos alapáron. A Sebring utastere hosszirányban tágas teret nyújt, ami 274,3 centiméteres tengelytáv mellett a cab-forward design-nak is köszönhető. A cab-forward design értelmében az utasteret amennyire csak lehet, a jármű orrához közelítik, ezzel növelve az utastér méretét.

Göbölyös Zsolt, a Chrysler Jeep Import Hungary műszaki igazgatója elmondta, hogy az elöl-hátul segédkeretre szerelt futóművű Sebring futása jóval csendesebbé, kormányzása pedig közvetlenebbé vált a Stratusénál.

A Sebring csúcsmodellje kizárólag négyfokozatú automata váltóval készül. A V6-os, 2736 köbcentis erőforrás 5900-as fordulaton adja le 203 lóerős teljesítményét, legnagyobb nyomatéka 265 Nm 4300-nál. A 203 lóerő negyvennel több a Stratus csúcsmodellje teljesítményénél. A vezérmodell végsebessége 210 kilométer óránként. Az AutoStickkel (kézzel is kapcsolhat automata váltó) felszerelt Sebring városi fogyasztása 14,7 liter 100 kilométerenként, lakott területen kívül 8,2 liter, míg a szabványos átlagfogyasztás 10,6 liter. Az AutoStick váltó automata üzemmódban képes alkalmazkodni a sofőr vezetési stílusához.

Később a Sebring megjelenik egy kedvezőbb árú, kétezres benzinessel is. Ez a 141 lóerős erőforrás a PT Cruiserből ismert motor jobb nyomatékleadásra hangolt változata. A Chrysler tapasztalatai szerint vevőik érdeklődése az utóbbi években egyértelműen a csúcsfelszereltségű modellek felé fordult, így érthető, ha a kétliteres belépőmodell forgalmazását későbbre halasztja a Chrysler Jeep Import Hungary.

Igen gazdag a 484,4 centiméter hosszú, 179,2 centiméter széles Sebring alapfelszereltsége. Szériafelszereltség az ütközés erősségétől függően két fokozatban felfúvódó első légzsák, az oldal-, és a függönylégzsák. Nem kell felárat fizetni az automata légkondicionálóért és az elektromosan állítható vezetőülésért, ahogy a bőrkárpitozás is az alapfelszereltség része. Az autó amerikai származását jelzi a széria sebességtartó automatika és a csomagtérbe épített belső kioldó, amelynek segítségével a fedelet magára húzó gyermek egyedül is kiszabadulhat a poggyásztérből. A rendelhető extrák listája három tételből áll: elektromos napfénytető, metál fényezés és krómozott könnyűfém felni a széria könnyűfém keréktárcsa helyett.

A magyarországi forgalmazás idei évében 20-30 Sebring eladását tervezik. Ez körülbelül a fele a PT Cruiserből eladott mennyiségnek.

Új autók adatbázisunkban megtalálja a Chrysler Sebring és Voyager árát és felszereltségét