A kiegészítő-gyártók egyértelműen piaci lehetőséget látnak az öregebb autóikat modern szolgáltatásokkal feltuningolni kívánó sofőrökben, tulajdonosokban, így újabb és újabb cég áll elő erre alkalmas kütyüvel.
A keresletre az amerikai Automatic Labs válasza a minden bizonnyal komoly fejtörés után Automaticnek elnevezett eszköz, amely a kapcsolódó okostelefonos alkalmazással együtt a legújabb járgányok konnektivitási képességeit nyújtja.
Az autók diagnosztikai (OBD II) portjára csatlakoztatható, gyufásdoboznyi adapter a hozzá tartozó appon keresztül képes dekódolni a hibaüzeneteket, fogyasztási statisztikát készíteni, figyelmeztetni a spórolósabb vezetésre, vagy akár arra, hogy a tank aktuális üzemanyag-szintje nem lesz elég a következő benzinkútig.
Az Automatickel a feledékenyebb sofőrök könnyedén megkereshetik a leparkolt autót, ehhez a funkcióhoz pedig még a telefont sem kell elővenni, ha a csuklón ott figyel egy Apple Watch vagy egy Pebble okosóra.
Bár sose legyen rá szükség, ha mégis úgy alakul, az Automatic ütközés, baleset érzékelésekor felhívja a felhasználót, ha pedig kell, értesíti a mentőket, rendőröket.
Android rendszeren az Automatic képes vezetés közben elnémítani az üzeneteket és lezárni a billentyűzetet, hogy ezzel is növelje a biztonságot.
A statisztikához, grafikonokhoz vonzódó felhasználók az interneten igen részletes adatokat is böngészhetnek a személyes Web Dashboardon, sőt az adatokat exportálhatják is, ha ahhoz van kedvük.
Az Automaticet a gyártó 5 cent híján 100 amerikai dollárért, azaz kb. 28 ezer forintért kínálja, igaz, az szolgáltatások európai elérhetősége nem garantált.
Hasonló, interneteléréssel, multimédiás funkciókkal is rendelkező kütyü a már korábban bemutatott Vinli.