Egy londoni cég új okostelefonos szolgáltatást kínál: a lusta vagy sietős vezetők helyett a saját alkalmazottaik parkolják le az autót a metropolisz belvárosában.
A Vallie – a valet, azaz ebben az esetben parkolófiú rövidítéséből – egyelőre csak iOS-en elérhető, de hamarosan Androidra is megérkező alkalmazásán keresztül az autó tulajdonosa egy előre egyeztetett helyen megáll a járművel, ahol a cég sofőrje átveszi az autót, és egy őrzött parkolóba viszi. Amikor a gépkocsi gazdája szeretné visszakapni a járgányt, az appon keresztül jelzi, hogy hol is várja azt, a Vallie vezetője pedig 15 percen belül ott terem vele.
Parkolhatna egy vadidegen az autóddal? 2
Ha a tulajdonos kéri – és hosszabb időre adja át az autót -, a Vallie elektromos autók esetén töltést, belsőégésű motorosok esetében tankolást, valamint mosást, szélvédőmosó-utántöltést, sőt, akár műszaki vizsgáztatást is intéz a távollét alatt.
A Vallie hangsúlyozza, hogy gondosan válogatott, ellenőrzött alkalmazottai magasan képzett sofőrök, az autók átvételének ideje alatt pedig magas értékre kötött casco és felelősségbiztosítás védi a tulajdonost.
A szolgáltatás egyelőre kizárólag London belvárosában elérhető, de sikeres működés esetén minden bizonnyal terjeszkedik majd.
Te rábíznád az autód egy vadidegenre a nagyvárosban?
Parkolhatna egy vadidegen az autóddal? 3