Az autóipari fejlesztő-beszállító Continental új, intelligens üvegkezelés (Intelligent Glass Control) nevű fejlesztésével egyszerre óvhatjuk a magánszféránkat, javíthatjuk kényelemérzetünket és spórolhatunk energiát.
Az IGC lényege, hogy az üvegbe különleges filmet integrálnak, az azon található részecskék pedig eltérő mértékben verik vissza a fényt attól függően, kapnak-e töltést vagy sem. Míg áram alatt a részecskék párhuzamos rendbe állnak, nélküle véletlenszerű mintát vesznek fel – ilyenkor lesz sötétebb, és csak belülről átlátható az üveg.
A sötétítéssel egyrészt kizárhatjuk a kíváncsi tekinteteteket, de az éles szembe tűző nap- vagy egyéb fényeket is hatásosan blokkolja az ilyen üveg. 
Az utóbbi funkciónak nem is csak közvetlen haszna van: a Continental szerint a sötétítésnek köszönhetően kevésbé felmelegedő autóbelső hűtésén sokat spórolhatunk, a kevesebb munkát végző légkondicionáló miatt kilométerenként akár 4 grammal kevesebb szén-dioxidot pöfög ki az autó, az elektromos járművek hatótávja pedig 5,5 %-kal nőhet.
A Continental szerint az eddig kimondottan drága, alig néhány luxusmodellben elérhető technológia a fejlesztéseiknek és a versenynek köszönhetően hamarosan jelentősen csökkenni fog. 
A Continental által alkalmazott film jelenleg kékes színű, de a jövőben bővülhet a választék, ahogy akár olyan új funkciók is kapcsolódhatnak hozzá, mint a fényviszonyokhoz automatikusan alkalmazkodó árnyékolás, a napenergia-gyűjtés és az érintésérzékelés.