Hiába lett gyorsan divatos az Egyesült Királyságban a nemrég a gurulós, gyalogláshelyettesítő kütyük listáján nálunk is bemutatott “AirBoard”, az eszköz jövője elég rosszul fest. 
A királyi legfelsőbb ügyészség balesetveszély miatt már októberben betiltotta a közterületi használatukat, most pedig az is kiderült, hogy tűz- és robbanásveszélyesek az önegyensúlyozó elektromos gördeszkák.
Robbanhatnak az elektromos gördeszkák 2
Az olcsó, kínai gagyikkal van gond – de nem mind ócska 


A Kínában tömegével gyártott eszközök (másolatok) egy részénél hibás a mellékelt, az EU-s és a brit előírásoknak nem megfelelő töltőegység, a kábel és/vagy a biztonsági kapcsoló, így a felügyelet nélkül a töltőn hagyott deszkák túlmelegedhetnek, kigyulladhatnak, fel is robbanhatnak. Már októberben két lakástűz keletkezett miattuk.
A brit vámhatóság most 15 ezer darab airboard/airwheel/hoverboard forgalomba kerülését akadályozta meg, a kikötőkben lefoglalták a szállítmányokat, ugyanakkor a nagy kereskedelmi láncok visszahívási akciókat kezdeményeztek, valamint figyelmeztetik a veszélyre a korábbi vásárlókat.
A fogyasztóvédelem a külföldi weboldalakról vásárlókat is óvatosságra intette és tanácsokkal látta el.
“Bűnözők és felelőtlen gyártók gyakran visszaélnek a megugrott kereslettel, és olcsó, veszélyes termékekkel árasztják el a piacot. A fogyasztók figyeljenek oda, ne hagyják, hogy a divathóbort elhomályosítsa az ítélőképességüket!” – nyilatkozta a fogyasztóvédelmi hatóság egyik vezetője, Leon Livermore.
Ezekről van szó: