A Matthias Müller vezérigazgatónak közvetlenül alárendelt digitalizálás-technológiai stratégiai részleg élére kinevezett Johann Jungwirth egy évet töltött az Apple-nél, korábban pedig öt éven át a Mercedes-Benz amerikai kutatási-fejlesztési részlegét irányította. 
Az Apple autóipari ambícióival kapcsolatban akkor indultak el a találgatások a nemzetközi sajtóban, amikor Johann Jungwirth a Mercedestől a számítástechnikai céghez igazolt át. Amerikai médiaértesülések szerint az Apple egy elektromos autó kifejlesztésén dolgozik, amelyet 2019-ben tervez piacra vinni. 
A Mercedesnél Jungwirth a járművek hálózatra kapcsolásával és autonóm közlekedésével foglalkozott. Az Apple-nél betöltött pontos szerepéről nincsenek információk. Hivatalos titulusa szerint Mac számítógéprendszerek fejlesztésével foglalkozott igazgatói munkakörben. 
A Volkswagen-konszernnél az Audi tette meg eddig a legnagyobb lépéseket a jármű-technológia digitalizálása felé. Januárban például egy Audi A7 modell önállóan tette meg a Szilícium-völgyből a Las Vegas-i CES szórakoztató-elektronikai vásárra vezető mintegy 900 kilométeres utat. Az Audi vezette be – elsőként TT modelljében – a jármű irányítási és szórakoztatóelektronikai rendszereit egy modulban egyesítő digitális műszerfalat is.